Kolaković opet na klupi Srbije

Sa „orlovima” je bio prvak Evrope 2011, ima tri bronze sa najvećih takmičenja (dvije kontinentalne i jednu svjetsku), a dva puta je nastupao i na olimpijskim igrama

4486 pregleda 6 komentar(a)
Igor Kolaković iz vremena dok je vodio Srbiju, Foto: FIVB
Igor Kolaković iz vremena dok je vodio Srbiju, Foto: FIVB

Poslije osam godina, Igor Kolaković se vratio na mjesto uspjeha, na kojem je, zanimljivo, bio osam godina - 56-godišnji Podgoričanin je opet selektor Srbije.

Nekadašnji kapiten i šef stručnog štaba u zlatnim godinama Budućnosti je prvo bio pomoćnik Ljubomira Travice u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, a potom je 2006. naslijedio iskusnog stručnjaka nakon raspada državne zajednice i preuzeo Srbiju.

Sa „orlovima” je bio prvak Evrope 2011, ima tri bronze sa najvećih takmičenja (dvije kontinentalne i jednu svjetsku), a dva puta je nastupao i na olimpijskim igrama.

Na klupi je naslijedio Slobodana Kovača sa kojim se Odbojkaški savez Srbije rastao krajem prošle godine jer nije izborio nastup na OI u Tokiju, a bio je četvrti na Evropskom prvenstvu, na kojem je branio zlato.

Kolaković je sada trener poljskog Zavijerćea, sa kojim ima sjajne rezultate. Nedavno su ga mediji upitali da li se prijavio na konkurs za mjesto selektora, koji je organizovao Odbojkaški savez Poljske, a imao je zanimljiv odgovor:

„Sigurno je da bi me privuklo da budem selektor nekog od vodećih svjetskih timova. Naravno, zavisi ko me želi, neću se više javljati na konkurse. Ako me neko želi, otvoren sam za pregovore”, naglasio je Kolaković, uz napomenu da je konkurs za selektora Poljske čista formalnost (odavno se najavljuje da će to mjesto pripasti Nikoli Grbiću).

Adut Kolakovića nisu bili samo rezultati, već i to što odlično poznaje srpski tim i predsjednika OSS, Zorana Gajića, koji je nagovijestio da bi u januaru trebalo da se zna ko je novi selektor.

„Orlove” od 26. avgusta do 11. septembra čeka Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem bi jedan od glavnih aduta trebalo da bude Uroš Kovačević.

Crnogorski stručnjak ga je kao 18-godišnjaka gurnuo u nacionalni tim, bio mu je trener u slovenačkom ACH voleju, a i sada ga vodi u Zavijerćeu.

Bonus video: