Nikola Ružić: Pariz je pozornica koju možemo osvojiti

Šest medalja na velikim takmičenjima u prošloj godini znak su enormnog talenta i klase crnogorske boskerske selekcije

2105 pregleda 2 komentar(a)
Najbolji u BSCG, Foto: Slaviša Živaljević
Najbolji u BSCG, Foto: Slaviša Živaljević

Bokserski savez Crne Gore danas je uručio priznanja za najbolje u prethodnoj sezoni, te plakete osvajačima medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava u uzrastima juniora i mladih.

Priznanja i plakete dijelili su predsjednik BSCG Aleksander Klemenko i supervizor u svjetskoj i evropskoj federaciji, AIBA i EUBC, Dragoljub Radović.

Najbolja bokserka u prošloj godini je četvorostruka evropska prvakinja Bojana Gojković.

Najbolji senior je njen klupski drug iz BK Budva Petar Marčić, a i najbolji u uzrastu mladih je iz istog kuba, svjetski viceprvak Petar Liješević.

Najbolji junior je evropski viceprvak iz Bijelog Polja, Mirko Šarčević. Iz BK Fenix su najbolji u uzrastu školaraca, Adila Musović i Jasmin Idrizović.

Najbolji pionir je Strahinja Mrdak iz Bijelog Polja. Za najboljeg trenera izabran je trener Budve i selektor Nikola Ružić, čiji je klub proglašen najuspješnijim.

Dragoljub Radović je najuspješniji sportski radnik u izuzetno uspješnoj godini crnogorskog boksa, a sudija Đorđije Perović.

Plakete su dodijeljene osvajačima medalja na velikim takmičenjiima u 2021. godini - Petru i Damjanu Liješeviću, Bojani Gojković, Đorđu Smoloviću, Šarčeviću i Đorđiju Lainoviću.

"Sa tri teške borbe protiv respektabilnih rivalki sam evropskim zlatom završila nastupe u mlađim kategorijama i od ove sezone ću nastupati u seniorskoj konkurenciji. Počeću da u martu na šampionatu do 22 godine stičem iskustvo za seniorska takmičenja", kazala je boskerka Budve, Gojković, koja je četiri puta zardom birana za najbolju mladu crnogorsku sportistkinju (ove godine je priznanje podijelila sa karatistkinjom Omladinca Milenom Jovanović).

U crnogorskom boksu ne kriju zadovoljstvo postignutim, a naročito ističu da su od međunarodnih federacija i predsjednika EUBC, Franka Falćinelija dobili sve pohvale za organizaciju dva velika takmičenja i dva prestižna turnira u kalendaru AIBA, ali i doprinosu i razvoju boksa u regionu i Evropi.

"Napravili smo odličan rezultat, radili smo i napredovali. Sada je boks u velikom kvalitativnom uzletu, i to u svim regionima Crne Gore. Naravno, nastavićemo da radimo u istom ritmu a plan je poznat - "Road to Pariz", jer su olimpijske igre u Gradu svjetlosti za samo dvije i po godine. Mi imamo sjajnu generaciju koja je počela da se kali u seniorskom uzrastu, odlično rukovodstvo, a talenta i želje da radimo ne nedostaje. Nadamo se da će i država prepoznati to, i da će boks napokon dobiti mejsto koje rezultatima zaslužujemo. To je prva kategorija našeg sporta", naglasio je Ružić.

Bonus video: