Pobjeda Brinjone, na mali kristalni globus superveleslaloma pretenduju tri Italijanke

Italijanka Federika Brinjone pobjednica je petog superveleslaloma sezone

3250 pregleda 0 komentar(a)
Brinjone slavila 18. put u karijeri, Foto: Reuters
Brinjone slavila 18. put u karijeri, Foto: Reuters

Italijanka Federika Brinjone pobjednica je petog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u austrijskom Cauhenzeu.

Brinjone je do druge pobjede ove sezone, a 18. u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, deset sekundi i 84 stotinke. Ove sezone u istoj disciplini slavila je i u Sent Moricu.

Švajcarkinja Korin Suter osvojila je drugo mjesto sa zaostatkom od četiri stotinke. Kao trećeplasirana završila je Austrijanka Arian Ridler sa 17 stotnki slabijim vremenom od pobjednice. To je njeno prvo pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.

Njena sunarodnica Elena Kurtoni osvojila je četvrto mjesto, dok su peto vrijeme imale Francuskinje Tesa Vorli i Lora Guš.

Italijanka Sofija Gođa, pobjednica prvog superveleslaloma u Lejk Luisu, nastup u Zauhenzeu završila je na 19. mjestu.

Gođa je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 332 boda i ima pet više od Brinjone. Italijanka Elena Kurtoni je treća sa 248 bodova.

Amerikanka Mikaela Šifrin, koja nije vozila superveleslalom u Zauhenzeu, vodeća je u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 966 bodova i ima 37 više od Slovakinje Petre Vlhove. Italijanka Sofija Gođa je treća sa 669 bodova.

Bonus video: