Biće vatre na ledu, ako bude novca: Jamajka sa tri bob tima u Pekingu

Jamajka je ušla u istoriju na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Kalgariju u Kanadi, učestvujući po prvi put u bobu, a taj podvig je inspirisao film "Cool Running", koji je doživio veliki uspjeh

7526 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jamajka će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu (4.-20. februar) nastupiti sa tri bob posade, objavio je u ponedjeljak Olimpijski komitet Jamajke.

"Biće to vatra na ledu. Imamo četverosjed, dvojac i ženski jednosjed", napisao je tim Jamajke na svom Twitter profilu, dodavši kako se Jamajka takođe može nadati i učestvovanju četvrte posade jer je ženski dvojac u statusu prve zamjene.

Jamajka je ušla u istoriju na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Kalgariju u Kanadi, učestvujući po prvi put u bobu, a taj podvig je inspirisao film "Cool Running", koji je doživio veliki uspjeh.

Član te legendarne posade, Kris Stouks, sada je predsjednik Bob saveza Jamajke i mora da se prihvate drugačije vrste izazova posebno zbog finansiranja nove opreme i vrlo skupih bobova.

Olimpijski komitet Jamajke od kraja novembra pokušava da prikupi 194.000 dolara (170.200 eura) za te potrebe putem internet operacije finansiranja, ali dosad je prikupljeno samo 4.000 dolara.

"Naši sportisti su jake volje, vrijedni, izdržljivi i talentovani kao i svi drugi, ali bez vrhunskog boba nikada neće moći da ostvare svoj potencijal", stoji na stranici za prikupljanje sredstava.

Bonus video: