Elena Kurtoni obradovala navijače u Kortini

Italijanka Elena Kurtoni pobjednica je šestog superveleslaloma sezone

2132 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Italijanka Elena Kurtoni pobjednica je šestog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Kortini Dampeco.

Do pobjede, prve nakon dvije godine, došla je u vremenu minut, 20 sekundi i 98 stotinki. Kurtoni u Svjetskom kupu ima još samo jedan trijumf u spustu, krajem januara 2020. godine u bugarskom Banskom.

Kurtoni je za devet stotinki bila brža od Austrijanke Tamare Tipler, dok je treća bila Švajcarkinja Mišel Žisin sa 24 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.

Italijanka Federika Brinjone, koja je slavila u u austrijskom Cauhenziju, osvojila je četvrto mjesto i preuzela vođstvo u plasmanu superveleslaloma. Kao petoplasirana završila je Švajcarkinja Korin Suter, dok je šesta bila Francuskinja Tesa Vorli.

Brinjone je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 377 bodova. Kurtoni je druga sa 348, a treća Sofija Gođa, koja je ostala bez plasmnana u Kortini Dampeco, sa 332 boda.

Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je u Kortini osvojila 16. mjesto, vodeća je u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 981 bodom i ima 52 više od Slovakinje Petre Vlhove. Italijanka Sofija Gođa je treća sa 769 bodova

Bonus video: