odluka uo oscg

Odbojkaši dobili selektora: Makedonac vodi Crnu Goru

Nekadašnjeg trenera Budvanske rivijere, koji je sada na klupi grčke ekipe Fonikas Siros, jednoglasno je izabrao Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici

9481 pregleda 6 komentar(a)
Joško Milenkoski, Foto: Printscreen
Joško Milenkoski, Foto: Printscreen

Poznati makedonski stručnjak Joško Milenkoski izabran je danas za novog selektora muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Nekadašnjeg trenera Budvanske rivijere, koji je sada na klupi grčke ekipe Fonikas Siros, jednoglasno je izabrao Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici.

Milenkoski je rođen 11. septembra 1960. godine u Kruševu (Makedonija).

Bio je selektor Turske (2017) i Makedonije (1997 - 2008), te trener više ekipa u Makedoniji i Turskoj, radio je u Tunisu, kao i u Crnoj Gori, u Budvanskoj rivijeri (2007 - 2008), sa kojom je osvojio drugo mjesto u Prvenstvu i Kupu Crne Gore, te treće mjesto na fajnl-foru CEV kupa u Rimu 2008. godine, što mu je jedan od najznačajnijih rezultata u karijeri.

Sada je trener grčkog tima Fonikas Siros, sa kojim je u decembru 2021. osvojio Superkup Grčke.

Objavio je pet knjiga iz odbojke, a govori više stranih jezika...

Svojevremeno je, na početku njihovih karijera, trenirao sadašnjeg kapitena reprezentacije Crne Gore Vojina Ćaćića, te naše dugogodišnje reprezentativce Gojka i Božidara Ćuka.

Milenkoski je naslijedio Veljka Bašića, pod čijim je vođstvom Crna Gora dva puta zaredom igrala na Evropskom prvenstvu.