Zvanično otvoreno Olimpijsko selo

Crnu Goru će predstavljati troje sportista - Jelena Vujičić i Eldar Salihović u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u tri kros-kantri discipline.

7209 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Olimpijsko selo u tri takmičarske zone Zimskih olimpijskih igara u Pekingu zvanično je otvoreno danas, objavljeno je na zvaničnom sajtu Igara.

Podignuta je i crnogorska zastava.

Zimske olimpijske igre održaće se od 4. do 20. februara, a Crnu Goru će predstavljati troje sportista - Jelena Vujičić i Eldar Salihović u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u tri kros-kantri discipline.

Šef crnogorske misije na Igrama Rajko Kosić kazao je da je troje crnogorskih skijaša izborilo vizu za Peking i da Crna Gora ima isti broj takmičara kao i prije četiri godine u Pjongčangu.

"Siguran sam da će oni dati maksimum u Pekingu. Najvažnije je da zaostatak za najboljima ne bude preveliki, a plasman kakav će biti zavisi i od učinka takmičara sa boljim startnim brojevima. Skijanje je nepredvidivo, često je to rulet-sport, zavisi od stanja staze, vremenskih prilika", kazao je Kosić.

Vujičić će veleslalomske trke voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije.

Salihović će nastupiti u veleslalomu 13, a u slalomu 16. februara.

Grbović će se takmičiti u skiatlonu 6. februara, u sprintu 8, a 15 kilometara klasičnim stilom trčaće 11. februara.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara zakazano je za 4. februar.

Crnogorska ekspedicija u Peking kreće 1. februara, a uslov za nastup su dva negativna testa na koronavirus, 72 i 48 sati prije puta.

Bonus video: