Pehari za Nikolinu Anđelić i Blaža Kalezića

"Odavno neki turnir nije izazvao veće interesovanje i to je pokazalo da se u Nikšiću voli i njeguje šah", kazao je direktor turnira Miodrag Prijović

4273 pregleda 76 reakcija 2 komentar(a)
Foto: OŠK Mladost
Foto: OŠK Mladost

U organizaciji OŠK "Mladost", pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić i generalnog sponzora Elektroprivrede Crne Gore, u nikšićkom restoranu Knjaz je juče održan Svetosavski turnir u šahu.

Učestvovalo je 114 takmičara iz Crne Gore i regiona i to 49 u konkurenciji od šest do 12 godina i 65 u seniorskoj konkurenciji.

"Odavno neki turnir nije izazvao veće interesovanje i to je pokazalo da se u Nikšiću voli i njeguje šah, a za to je sigurno zasluzan OŠK Mladost koji uspješnim rezultatima reprezentuje Nikšić i Crnu Goru", riječi su direktora turnira Miodraga Prijovića.

Na dječjem turniru prvo i drugo mjesto osvojili su takmičari iz BiH Jovan Perišić i Đorđe Janković sa 7, odnosno 6 poena. Treće mjesto je osvojio naš takmičar Milan Vetnić sa 6 poena.

OŠK Mladost
foto: OŠK Mladost

U konkurenciji djevojčica do 8 godina prvo mjesto je osvojila Milena Tadić iz OŠK Mladost, dok su u konkurenciji dječaka šahisti Mladosti bili uspješni.

Od 6-8 godina Luka Kostić osvojio je srebrnu medalju, Lazar Đurišić do 10 godina srebrnu medalju, a do12 godina Nikola Vojičić treće mjesto i bronzanu medalju.

U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto i pobjednički pehar je osvojio internacionalni majstor Blažo Kalezić, a drugo mjesto sa istim brojem poena bivsi član Mladosti Vuk Miletić. Treće mjesto je pripalo Veljku Draganiću.

U ženskoj konkurenciji članica Mladosti Nikolina Anđelić je bila najuspješnija i sa istim brojem poena bila bolja od svoje klupske koleginice Marije Gvozdenović.

Ostali šahisti Mladosi koji su osvojili nagrade su Dragoljub Kovačević kao najuspješniji omladinac, Đorđe Anđelić kao najuspješniji takmičar do 2.200 rejting poena i Bojan Prijović kao najuspjšeniji takmičar Mladosti.

Organizator je obezbijedio 10 novčnih redovnih nagrada i pet specijalnih.

Sudije turnira Fide Igor Vujačić i Luka Lješković su uspjšeno obavili svoj posao i pored velikog broja učesnika.

Bonus video: