Remsi i Bengalsi u Superboulu

Sinsinati Bengalsi nakon produžetka savladali favorizovane Kanzas Siti Čifse 27:24, LA Remsi sa 13 poena u posljednjoj četvrtini nadvisili San Francisko Fortinajnerse (20:17)

3903 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje sejftija Bengalsa, Vona Bela, nakon što je prekinuo pas Patrik Mahomsa, Foto: Reuters
Slavlje sejftija Bengalsa, Vona Bela, nakon što je prekinuo pas Patrik Mahomsa, Foto: Reuters

U 56. Superboulu igraće dvije ekipe koje niko nije očekivao da vidi 13. februara na "SoFi stadionu" u Inglvudu, Kalifornija - domaći LA Remsi i Sinsinati Bengalsi.

Oba tima su do najvećeg jednodnevnog događaja u sportu stigla kao četvrtoplasirana u svojim konferencijama nakon regularnog toka sezone.

Bengalsi su priredili senzaciju i u Misuriju nakon produžetka savladali Kanzas Siti Čifse 27:24.

"Poglavice" su dominirale u 1. poluvremenu, vodile 21:3, ali je mlada ofanzivna linija tima iz Ohaja, predvođena sjajnim kvoterbekom Džoom Barouom, pokazala potencijal i izborila produžetke.

Pred njihov početak, domaći su dobili loptu na bacanju novčića, samim tim i šansu da tačdaunom završe meč.

Ali, Patrik Mahoms je bacio loptu koja je presječena, a Bengalsi su to znalački iskoristili i fild golom stigli do pobjede, samim tim i do prvog učešća u Superboulu nakon 33 godine.

Preokret je viđen i u Inglvudu, gdje su Remsi u posljednjoj četvrtini upisali 13 poena i u kalifornijskom derbiju savladali San Francisko Fortinajnerse 20:17.

Ključni fild gol je postignut minut i 46 sekundi prije kraja, nakon čega je odbrana "ovnova" odradila sjajan posao i natjerala Džimija Garopola da baci težak pas na trećem daunu, koji je presječen...

Bonus video: