Đukanović ispratio olimpijce u Peking

ZOI su na programu od 4. do 20. februara

13914 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović ispratio je danas crnogorsku delegaciju na Zimske olimpijske igre (ZOI).

ZOI su na programu od 4. do 20. februara, a Crnu Goru će predstavljati Jelena Vujičić, Eldar Salihović i Aleksandar Grbović u kategorijama slalom i veleslalom i kros-kantri.

"Ovo je, prije svega, prilika da Jeleni Vujičić, Eldaru Salihoviću i Aleksandru Grboviću, kao i stručnom timu koji će činiti Olimpijsku delegaciju, poželim srećan put i što bolji rezultat na Igrama, iako je i samo učešće već veliki uspjeh. O rastućem potencijalu zimskih sportova u Crnoj Gori, govori i činjenica da smo od Vankuvera, gdje smo imali jednog predstavnika, preko Sočija sa dva, igara u Pjongčangu, i sada u Pekingu, predstavljeni sa troje sportista i to u kategorijama slalom i veleslalom i kros-kantri", rekao je Đukanović.

ZOI u Pekingu su četvrte za Crnu Goru od obnove nezavisnosti.

"I olimpijcima koje sam ljetos ispraćao u Japan kazao sam da su Olimpijske igre i olimpijska medalja san svakoga sportiste. I da je jedini način da se taj san ostvari čelična volja na treninzima, hladna glava, vatreno srce na borilištima, ali možda i kao glavni pokretač za uspjeh - ljubav prema domovini. Učešće na Olimpijskim igrama je vaše lično postignuće koje istovremeno postaje dio sportske nacionalne i svjetske istorije. Ovih dana smo bili u prilici da svjedočimo kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i vidljivosti svoje zemlje, što je i najveća satisfakcija na ovakvim takmičenjima."

"Jelena je bila prva Crnogorka koja je sa ponosom nosila našu zastavu prije četiri godine u Pjongčangu, a danas sa posebnim zadovoljstvom zastavu predajem Eldaru Salihoviću sa uvjerenjem da, kao što to vjekovna tradicija nalaže, ide u najbolje ruke. Isto tako, siguran sam da bi svako od vas bio njen dostojan nosilac na otvaranju Olimpijskih igara i da ćete se za nju boriti dajući na svakom polju svoj maksimum. Srećan put u Peking, da se zdravo vratite kao ponosni ambasadori svoje države", poručio je Đukanović

Bonus video: