Skupština Džudo saveza jednoglasno usvojila Statut

Vanrednoj Skupštini prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade dr Marko Begović i savjetnik Branimir Ivanović

5871 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DŽSCG
Foto: DŽSCG

Skupština Džudo saveza Crne Gore usvojila je na vanrednoj sjednici novi Statut, koji je usaglašen sa Zakonom o sportu, saopšteno je iz te asocijacije. To je bila i jedina točka dnevnog reda.

Statut je dobio jednoglasnu podršku, nakon diskusije delegata i usvojenih određenih amandmana.

Sjednicom je rukovodio predsjednik Skupštine saveza Dragan Perković, a prisustvovalo je 28 delegata, od ukupno 30 sa pravom glasa, kao i tri delegata, člana Saveza, bez prava glasa.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici pet klubova koji su registrovani kod nadležnog državnog organa, a nijesu članovi saveza.

Generalni sekretar Dragan Mrvaljević kazao je da ono što su svi iskreni ljubitelji džudo sporta dugo čekali da se nada da su konačno su i dočekali.

"Usvajanjem Statuta saveza, uz prisustvo velikog broja delegata, napokon se crnogorski džudo sport pokreće sa tačke na koju je stao prije dvije godine. U planu Saveza je pokretanje takmičarskog kalendara a prvo državno prvenstvo je planirano 19. februara i to u konkurenciji kadeta i kadetkinja", kazao je Mrvaljević.

Vanrednoj Skupštini u podgoričkom hotelu Hilton prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade dr Marko Begović i savjetnik Branimir Ivanović.

Bonus video: