Tekbol savez Crne Gore poklonio sto Andriji Delibašiću, on ga ustupio Mornaru

U znak zahvalnosti prema Andriji Delibašiću, koji je od samog početka puna podrška u promociji tekbola, Tekbol savez Crne Gore se odlučio na originalan poklon bivšem reprezentativcu Crne Gore i donirao mu sto

4522 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Tekbol, neobični sport koji stiče sve veću popularnost zahvaljujući ambasadorima, fudbalskim legendama Ronaldinju, Karlosu Pujolu, Luišu Figu, Roberu Piresu..., stigao je i u Crnu Goru.

Prethodne godine je formiran nacionalni savez, čiji je zadatak promocija i razvoj ovog sporta kod nas.

U znak zahvalnosti prema Andriji Delibašiću, koji je od samog početka puna podrška u promociji tekbola, Tekbol savez Crne Gore se odlučio na originalan poklon bivšem reprezentativcu Crne Gore i donirao mu sto.

„Moram da se zahvalim na fenomenalnom poklonu. Brendiran je baš onako kako čovjek može samo da poželi ili da zamisli. Ovo je veliko iznenađenje za mene. Ne pamtim da sam dobio ovako jedan i vrijedan, a i zanimljiv i prelijep poklon. Hvala Tekbol savezu na tome”, rekao je Delibašić.

Tekbol uglavnom igraju sportisti, profesionalci i rekreativci, koji imaju iskustvo igranja fudbala.

„Putem društvenih mreža sam se upoznao sa igrom prije nekoliko godina. Učinilo mi se jako zanimljivo. Čovjek mora ne samo da bude dobro tehnički potkovan, nego mora da razmišlja u svakom trenutku”, dodao je trener Mornara.

Andrijina želja je bila da se sto ustupi stadionu „Topolica”, pa će svi zainteresovani Barani uživati u proširenoj sportskoj ponudi grada.

„Ustupiću ovaj sto Mornaru, gdje će i mlađe kategorije, čak i ljudi koji posjećuju sportski centar, moći da probaju da se upoznaju sa igrom, jer cilj svih nas je i da promovišemo tekbol u Crnoj Gori”, zaključio je bivši fudbaler Partizana, Majorke, Benfike, Brage, AEK-a, Beira Mara, Real Sosijedada, Erkulesa, Erkulesa, Rajo Valjekana, tajlandskog Račaburija i Sutjeske.

Iz Tekbol saveza Crne Gore su najavili aktivnosti za naredni period.

„Hvala Andriji na podršci koju nam je pružao od samog početka rada Saveza. Ovo je samo prva u nizu tekbol aktivnosti koje ćemo realizovati u svim djelovima države. Već sljedećeg vikenda se selimo na sjever, a iskoristiću priliku i da najavim tekbol turnir koji će se uskoro održati u Podgorici”, naglasio je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

A koliko je zanimljiv sport koji je mješavina fudbala i stonog tenisa, pogledajte finale u dublu Svjetskog prvenstva 2021. godine, u kojem su Srbi Bogdan Marojević i Nikola Mitro savladali Mađare Apora Đerđdeaka i Sabolča Ilješa.

Bonus video: