Ledecka opet bez premca u snoubordu, nove medalje za Sloveniju

Ledecka je tako uspjela da odbrani olimpijsko zlato osvojeno u Pjongčangu, u kojem je pre četiri godine osvojila i zlato u alpskom skijanju, u superveleslalomu

4362 pregleda 0 komentar(a)
Ledecka i Ulbing na stazi, Foto: Reuters
Ledecka i Ulbing na stazi, Foto: Reuters

Čehinja Ester Ledecka i austrijski snouborder Benjamin Karl osvojili su danas zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u disciplini paralel veleslalom.

Ledecka je tako uspjela da odbrani olimpijsko zlato osvojeno u Pjongčangu, u kojem je prije četiri godine osvojila i zlato u alpskom skijanju, u superveleslalomu.

Srebrnu medalju osvojila je Austrijanka Danijela Ulbing, dok je bronzu osvojila 31-godišnja slovenačka takmičarka Glorija Kotnik.

Slovenka nikada prije nije bila na pobjedničkom postolju u bilo kojoj trci, ni u Svjetskom kupu, ni na svjetskim prvenstvima.

Karl je do prvog olimpijskog zlata u karijeri došao poslije velike greške Slovenca Tima Mastnaka, koji je imao prednost u finalu.

Ovo je Austrijancu ukupno treća medalja na ZOI, a prva poslije bronze iz Sočija u paralel slalomu.

Mastnak je Sloveniji donio srebro, a do bronze je došao ruski takmičar Viktor Vajld, dvostruki olimpijski šampion iz Sočija u paralel slalomu i veleslalomu.

Bonus video: