Kosić: Niko iz FIS-a nas nije kontaktirao, sve sam saznao iz novina

"Sa nama ovdje u Pekingu su čelnici FIS-a, oni su isto iznenađeni. Takmičenja koja je organizovao crnogorski skijaški savez 2020. i 2021. su transparentna i nalaze se na sajtu FIS-a. Mi najbolje organizujemo trke u regionu, tako da uvijek imamo pozive za organizaciju", kazao je Kosić za Portal RTCG

10692 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Skijaškog saveza Crne Gore Rajko Kosić kazao je da je iznenađen informacijama da Međunarodna skijaška federacija (FIS) istražuje najmanje tri kvalifikaciona takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre, među kojima je i jedno održano u Crnoj Gori.

On je za RTCG kazao da čelnici FIS-a nijesu kontaktirali Skijaški savez tim povodom, te da su bili jako zadovoljni organizacijom takmičenja u Kolašinu.

"Veoma sam iznenađen, sve sam saznao iz novina. Sa nama ovdje u Pekingu su čelnici FIS-a, oni su isto iznenađeni. Takmičenja koja je organizovao crnogorski skijaški savez 2020. i 2021. su transparentna i nalaze se na sajtu FIS-a. Mi najbolje organizujemo trke u regionu, tako da uvijek imamo pozive za organizaciju", kazao je Kosić za Portal RTCG.

On je kazao da je Skijaški savez bio samo tehnička podrška čelnicima Istočnog Timora i Jamajke, prilikom organizacije takmičenja u Kolašinu.

"Ustupili smo kapije i staze. Delegat je bio Švajcarac, koji je zadužen da sve sprovede po pravilims FIS-a, što je i uradio i na tim trkama su pobjednici bili najbolji po FIS listama. Delegat je bio oduševljen kako smo sve organzovali i čak nam je kazao da bi mogli da dobijemo organizaciju Evropa kupa", zaključio je Kosić.

Italijanska "La Republika" prenijela je da je u Kolašinu, tokom kvalifikacionog takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre u Pekingu, bilo korupcije, pa čak i prijetnji smrću.

FIS trke su od 20. do 23. decembra održane na Bjelasici, na stazama Ski centra “Kolašin 1.600”. Dvije trke organizovao je Skijaški savez Crne Gore, a dvije preostale federacije Istočnog Timora i Jamajke.

Bonus video: