Marko Begović prošao konkurs za učešće u prestižnom francuskom programu

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, prošao je selekciju za program "Budući svjetski lideri Ministarstva za Evropu i međunarodne odnose Republike Francuske"

7486 pregleda 11 komentar(a)
Sedam dana sa vodećim sprotskim radnicima Francuske, Foto: TV Vijesti
Sedam dana sa vodećim sprotskim radnicima Francuske, Foto: TV Vijesti

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, prošao je selekciju za program "Budući svjetski lideri Ministarstva za Evropu i međunarodne odnose Republike Francuske", koji počinje 28. februara.

"U konkurenciji političkih lidera iz 159 zemalja , Begović je dobio priliku da bude učesnik programa koji će trajati sedam dana. Planirano je da Begović sarađuje sa najvišim zvaničnicima Republike Francuske prolazeći kroz program osmišljen sa ciljem uspostavljanja čvrstih veza naših zemalja, kao i ubrzanje reformskih procesa u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Pored minulog rada, činjenica da je Begović stupanjem na dužnost preuzeo odgovornost za brojne izazove, brzina rješavanja neusklađenosti sa standardima Svjetske antidoping agencije (WADA) uz intenziviranje međunarodne saradnje i usvajanje najviših standarda dobre uprave bili su odlučujući za prolazak veoma rigoroznih kriterijuma i selekcije".

"Uz državni dio programa, Begović će imati radne sastanke sa predsjednicima francuskih - fudbalskog, rukometnog, džudo, vaterpolo saveza i Olimpijskog komiteta. Planira se učešće na sastanku Organizacionog komiteta za Olimpijske igre u Parizu kao i jednog broja sponzora za ciljem povezivanja sa Crnom Gorom", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: