Remsi osvojili Superboul, Kap i Donald rasplakali Bengalse

„Ovnovi” savladali Sinsinati 23:20 i drugi put osvojili Superboul, prvi u Los Anđelesu, jer su 2000. igrali u Sent Luisu

3960 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Los Anđeles Remsi postali su druga ekipa koja je osvojila Superboul na domaćem stadionu, pobijedivši u finalnom duelu za titulu šampiona NFL-a Sinsinati Bengalse 23:20.

„Ovnovi” su poveli 13:3 u 2. četvrtini, ali je uslijedio preokret „bengalskih tigrova, koji su u trećoj dionici prešli u vodstvo od 20:16 i držali ga sve do 89 minuta prije kraja utakmice.

Tada su Remsi završili napad koji je trajao gotovo pet minuta i imao 15 akcija, a okončan je pasom Metjua Staforda za tačdaun Kupera Kapa, njegovim drugim na utakmici.

Bengalsi su pokušali u preostalom vremenu da organizuju napad kojim bi barem došli do pozicije za pogodak iz polja i produžetka, ali je najbolji defanzivac lige Aron Donald prvo oborio raning beka Samaža Perinea, a potom i kvoterbeka Džoa Buroa.

Tako su Remsi drugi put osvojili Superboul, prvi u Los Anđelesu, jer su 2000. igrali u Sent Luisu.

Od povratka u Los Anđeles 2016. ovo im je bio drugi nastup u najvećoj utakmici, a 2019. su poraženi od Nju Inglend Petriotsa u Superboulu s najmanje postignutih poena u istoriji NFL-a (13:3).

Tako se drugu godinu zaredom dogodilo da je domaćin Superboula osvojio i trofej „Vins Lombardi”, nakon 54 neuspješna pokušaja.

Prokletstvo su prošle godine razbili Tampa Bej Bakanirsi predvođeni Tomom Brejdijem, a sada su niz domaćih pobjednika nastavili Remsi.

Njihov glavni trener, 36-godišnji Šon Mekvej, postao je najmlađi strateg koji je osvojio Lombardijev trofej, a za najboljeg igrača proglašen je hvatač pobjedničke ekipe Kap. On je prije nekoliko dana proglašen i najboljim ofanzivnim igračem lige u sezoni.

Pobjednički trofej je predat vlasniku Remsa, Stenu Krenkeu, koji je u izgradnju modernog SoFi stadiona uložio basnoslovnih pet milijardi američkih dolara. Krenke je poznat ljubiteljima fudbala i kao vlasnik londonskog Arsenala.

Bonus video: