Austriji zlato u skijaškim skokovima, Herl neočekivani heroj (VIDEO)

Srebro vodila pred posljednje dvije serije, nakon odličnog skoka Cenea Prevca, ali su podbacili Timi Zajc i Peter Prevc i dozvolili Janu Herlu i Manuelu Fetneru da ih preteknu. Tragičar olimpijski šampion na velikoj skakaonici, Norvežanin Marijus Lindvik

2684 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje austrijskih skakača, Foto: REUTERS/Marko Đurica
Slavlje austrijskih skakača, Foto: REUTERS/Marko Đurica

Treći put u istoriji, Austrija je olimpijski šampion u timskom nastupu u skijaškim skokovima.

Nakon zlatnih medalja u Torinu 2006. i Vankuveru 2010. godine, Austrijanci su slavili i u Pekingu sa 942,7 bodova.

Junak je, neočekivano, bio Jan Herl, koji je letio 133 metra u prvoj seriji, a u drugoj 137,5.

Srebro je pripalo Sloveniji, koja je imala 8,3 poena manje. „Dežela” je vodila pred posljednje dvije serije, nakon odličnog skoka Cenea Prevca, ali su podbacili Timi Zajc i Peter Prevc i dozvolili Herlu i Manuelu Fetneru da ih preteknu.

Bronza je pripala Njemačkoj sa 922,9 bodova, a njihov heroj je Markus Ajzenbihler, koji je u drugoj seriji imao skok dana - 139,5 metara i rekordnih 137,5 bodova.

Zahvaljujući njemu, Njemci su za svega 0,8 bodova pretekli Norvešku, u čijim redovima je podbacio olimpijski šampion na velikoj skakaonici, Marijus Lindvik. On je skočio svega 121 i 126,5 metara za ukupno 215,9 bodova.

Da je bio na nivou zemljaka, možda bi Norveška odbranila zlato iz Pjongčanga i 10. najsjajnijih odličjem u Pekingu se učvrstila na vrhu liste osvajača.

Bonus video: