Novi let i rekord: Marija Vuković preskočila 196 centimetara u žestokoj konkurenciji

Vuković je prve dvije visine preskočila lagano, zatim je po jednom rušila na 190 i 193 centimetra, a iz drugog pokušaja je savladala i 196, uz karakteristično slavlje i zagrljaje rivalki

33930 pregleda 140 reakcija 20 komentar(a)
Marija Vuković na mitingu u Slovačkoj, Foto: Printscreen
Marija Vuković na mitingu u Slovačkoj, Foto: Printscreen

Marija Vuković nastavlja da pomjera sopstvene granice - crnogorska atletičarka popravila je lični i nacionalni rekord u dvorani na jakom mitingu u Banskoj Bistrici, skokom od 196 centimetara.

To je samo centimetar niže od njenog najboljeg rezultata u karijeri, a istu visinu savladala je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon što je prije deset dana u Češkoj preskočila 195 centimetar, Marija je danas u Slovačkoj bila još bolja u žestokoj konkurenciji, sa još šest djevojaka koje su bile u finalu Tokija.

I nadmašila je njih četiri, uključujući i šampionku Mariju Lasickene, koja je stala na 193 centimetra.

Vuković je prve dvije visine preskočila lagano, zatim je po jednom rušila na 190 i 193 centimetra, a iz drugog pokušaja je savladala i 196, uz karakteristično slavlje i zagrljaje rivalki.

Pored nje u konkurenciji su ostale još Ukrajinka Jaroslava Mahučkih (bronzana iz Tokija) i Australijanka Eleonor Paterson (peta u Tokiju).

Nakon dva neuspješna skoka, Marija je umalo preskočila 199 - petama je zakačila ljestvicu, ali je jasno da u nogama ima i ove visine.

Paterson je preskočila 199, na 196 je ostala i Mahučkih, pa je Vuković na kraju zauzela treće mjesto na mitingu.

Za četiri dana, 19. februara, takmičiće se na mitingu u Birmingemu, a posljednji test pred Svjetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu (19.-21. mart) imaće na Balkanskom šampionatu, 5. marta.

Bonus video: