Iznenađenje na ledu: Slovaci u hokej-drami ostavili Amerikance bez šansi za medalju

Slovaci su iznenadili Amerikance (bez NHL igrača), koji su u dosadašnjem dijelu takmičenja bilježili samo pobjede, savladavši i Kanađane

6099 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliko iznenađenje u hokeju - Slovačka se plasirala u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu savladavši boljim izvođenjem kaznenih udaraca SAD sa 3-2 (1-1, 0-1, 1-0-1-0).

Slovaci su iznenadili Amerikance (bez NHL igrača), koji su u dosadašnjem dijelu takmičenja bilježili samo pobjede, savladavši i Kanađane, dok se Slovačka mučila na startu turnira.

Slovačka je povela preko svog najboljeg igrača Stafkovskog (11:45). Amerikanci su uspjeli da preokrenu pogocima Abrucezea (19:14) i Hentgesa (28:56) i vodili su sa 2-1 sve do 44 sekunde prije kraja kada Marek Hrivik donio izjednačenje i produžetke.

Nakon dodatnog vremena nije bilo golova, pa se pristupilo penalima u kojima prvih sedam igrača nije pogodilo, da bi Peter Čehlarik donio Slovacima veliku pobjedu.

Slovaci su imali čak i više udaraca na gol (36-35), a Amerikanci nisu uspjeli da iskoriste činjenicu to što su osam minuta ukupno bili s igračem više.

Slovačka još nema olimpijsku hokejašku medalju.

Slovaci će u polufinalu igrati sa Rusijom koja je bila bolja od Danske sa 3:1 .

Rusi su po drugi puta u Pekingu svladali debitante Dance i ostali na putu ka obrani naslova iz Pyeongchanga.

Bonus video: