Marija Vuković u atletskoj eliti napada magičnu granicu

"Pokušaj na 199 je bio zaista blizu. To mi je motiv da baš u dvorani preskočim famozna dva metra. Daću sve od sebe, naravno“, kazala je Marija Vuković

10672 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Marija Vuković je sinoć preskočila 196 centimetara u dvorani, popravila lični i crnogorski rekord koji je postavila prije samo deset dana.

U subotu je očekuje novi izazov, a kakvu je reputaciju stekla u svijetu atletike govori u kakvom će se društvu naći na mitingu u Birmingemu, jednom od najvećih atletskih dvoranskih takmičenja.

U njenoj disciplini - skok u vis - ponovo će se takmičiti sa velikom Marijom Lasickene, dok će na istom mjestu nastupati najbrža žena današnjice Ilejn Tompson-Hera (olimpijska šampionka na 100 i 200 metara), najbolji skakač s motkom, svjetski rekorder na zatvorenom i otvorenom Armand Duplantis, vrhunski sprinteri Noa Lajls, Roni Bejker...

Može li Birmingem da bude mjesto na kome će se Marija, u takvom društvu, primaći magičnoj granici od dva metra.

U Banskoj Bistrici sinoć je bila blizu 199, petama je rušila tu visinu...

"Pokušaj na 199 je bio zaista blizu. To mi je motiv da baš u dvorani preskočim famozna dva metra. Daću sve od sebe, naravno“, kazala je Marija Vuković.

Nakon Birmingema, Vuković će učestvovati na Balkanskom šampionatu, koji je posljednja provjera pred Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje se održava u Beogradu, od 18. do 20. marta.

Bonus video: