Kineska princeza osvojila drugo zlato: Tri medalje za Ejlin (VIDEO)

Gu, koja je postala popularno lice Igara u Pekingu, u potpunosti je dominirala i zasluženo slavila rezultatom 95.25 koji je ostvarila u u svojoj drugoj vožnji

3686 pregleda 1 komentar(a)
Ejlin Gu na postolju, Foto: Reuters
Ejlin Gu na postolju, Foto: Reuters

Kineskinja Ejlin Gu pobijedila je u finalu slobodnog skijanja u disciplini halfpajp osvojivši drugu zlatnu medalju i ukupno treću na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nakon slavlja u disciplini Big Air i srebra u slopstajlu, kineska "snježna princeza", kako su je prozvali, osvojila je novo zlato.

Gu, koja je postala popularno lice Igara u Pekingu, u potpunosti je dominirala i zasluženo slavila rezultatom 95.25 koji je ostvarila u u svojoj drugoj vožnji.

"Stvarno sam zahvalna što sam ovdje, ne mogu vjerovati da je ovo sve stvarno, toliko volim skijanje i volim vas sve", rekla je 18-godišnja Gu, koja je rođena u San Francisku i takmičila se u američkoj reprezentaciji kad je bila mlađa.

Od 2019. nastupa za Kinu.

"Osjećam se iscrpljeno, od ceremonije otvaranja do danas skijam svaki dan pa sam umorna, ali osjećam se mirno, osjećam se zahvalno, osjećam se strastveno i osjećam se ponosno", dodala je.

Otkrila je i što će prvo napraviti nakon završetka ZOI.

"Sada kada je sve završilo, radujem se nevjerojatnom ručku s bakom, koja je doputovala u Kinu iz Sjedinjenih Država. Biće stvarno posebno," poručila je jedna od junakinja Igara.

Kanađanka Kejsi Šarp, koja je prije četiri godine osvojila zlato u Pjongčangu, zadovoljila se srebrom rezultatom od 90.75.

Prije godinu imala je tešku operaciju koljena.

"Izuzeno sam ponosna i prilično zadovoljna, s obzirom na to kroz šta sam prošla," kazala je Šarp čestitavši pobjednici.

"Ona je mašina, ne znam kako to radi. Takmičiča se u sve tri discipline i osvojila je postolje u sve tri", dodala je.

Kanađanka Rejčel Karker osvojila je bronzu s najboljom vožnjom od 87.75.

Bonus video: