Favorit startovali pobjedama, danas drugo kolo

U Podgorici je juče počelo pojedinačno, 74. Prvenstvo Crne Gore u šahu

3891 pregleda 0 komentar(a)
Đukić je slavio crnim figurama na startu, Foto: ŠSCG
Đukić je slavio crnim figurama na startu, Foto: ŠSCG

U Podgorici je juče počelo 74. Prvenstvo Crne Gore u šahu, koje organizuje Šahovske savez Crne Gore u saradnji sa Šahovskim klubom Prosvjeta, a sve pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade.

Prvenstvo se igra u Srednjoj medicinskoj školi u Podgorici.

Na ceremoniji otvaranja goste su pozdravili Dragan Čadenović u ime ŠK Prosvjeta i škole domaćina, koji je poželio dobrodošlicu. Zatim je proslavljeni velemajstor Božidar Ivanović uručio priznanja studentskoj reprezentaciji Crne Gore koja je nedavno zauzela 15. mjesto na nezavničnom prvenstvu svijeta.

Ivanović je poželio sreću učesnicima, poželjevši Savezu uspjeh u ovoj godini. Potom je član UO ŠSCG Aleksandar Radunović uručio prigodan poklon predsjedniku Paraolimpijskog komiteta, Igoru Tomiću.

Predsjednik ŠSCG Jovan Milović uručio je poklone najboljima u 2021. godini, Luki Draškoviću i Nikolini Koljević, a potom je svečano otvorio takmičenje.

Favoriti su u prvom kolu opravdali te uloge i postignuti su očekivani rezultati - branilac titule Luka Drašković savladao je Dragoljuba Abramovića, dok je u duelu na prvom stolu Nikola Đukić nadigrao Dragoljuba Kovačevića. Dragiša Blagojević je savladao Danila Pobora.

Danas od 17 sati igra se drugo kolo - na prvom stolu sastaju se Nikola Đukić i Božidar Kisić, na drugom Veljko Draganić i Dragiša Blagojević.

Luka Drašković igraće protiv Daria Alivodića, dok će Blažo Kalezić crnim figurama za protivnika imati Peka Đurovića.

Bonus video: