Đukić i Blagojević sigurni, remi Draškovića

Dragiša Blagojević je crnim figurama, u svom stilu, savladao Veljka Draganića, dok je Nebojša Nikčević preciznom igrom došao do cijelog poena u partiji sa Igorom Vujačićem

1703 pregleda 0 komentar(a)
Savladao Božidara Kisića: Nikola Đukić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Savladao Božidara Kisića: Nikola Đukić, Foto: Šahovski savez Crne Gore

Drugo kolo 74. Prvenstva Crne Gore u šahu, koje se održava u Srednjoj medicinskoj školi u Podgorici, donijelo je zanimljive borbe.

Aktuelni branilac titule internacionalni majstor Luka Drašković morao se zadovoljiti remijem u partiji sa mladim Dariom Alivodićem, koji je korektno tretirao englesko otvaranje crnim figurama. Nakon reduciranja materijala protivnici su se saglasili na remi.

Velemajstorski trio zabilježio je pobjede. Nikola Đukić je savladao Božidara Kisića koji je već u otvaranju žrtvovao figuru, a nakon komplikacija i nepreciznosti u središnjici nastala je završnica u kojoj je Đukić imao skakača i dva pješaka, a Kisić pet pješaka. Kisić je u cajtnotu propustio bolje nastavke, pa je devetostruki šampion zadržao maksimalan učinak.

Dragiša Blagojević je crnim figurama, u svom stilu, savladao Veljka Draganića, dok je Nebojša Nikčević preciznom igrom došao do cijelog poena u partiji sa Igorom Vujačićem.

Internacionalni majstor Blažo Kalezić savladao je mladog Peka Đurovića i došao do druge pobjede.

U duelu kolega iz studentske reprezentacije, Miloš Pečurica je savladao Vuka Miletića, dok je bjelopoljski derbi pripao Arminu Mušoviću, koji je nadigrao Veljka Šćekića.

Maksimalan učinak ima i Aleksandar Tomić koji je efektno matirao Stjepana Krstonijevića, te Andrej Šuković koji je slavio u duelu sa Bogdanom Šoćem. Drugu pobjedu je uknjižio i četvorostruki prvak Crne Gore Predrag Nikač koji je efektno savladao Mirsada Đokovića.

Remijem je okončana partije između Bogdana Podlesnika i Mila Pobora.

Organizator takmičenja je Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Šahovskim klubom Prosvjeta, a pokrovitelj takmičenja je Uprava za sport i mlade.

Bonus video: