Đukić i Šuković zadržali maksimalan učinak pred međusobni duel

Veliku priliku da trijumfuje imao je Predrag Nikač, koji je ispustio u potezu direktan dobitak u partiji protiv velemajstora Nebojše Nikčevića

2325 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Članovi podgoričke Budućnosti, Nikola Đukić i Andrej Šuković, zadržali su maksimalan učinak i nakon trećeg kola 74. Prvenstva Crne Gore u šahu.

Đukić je u duelu na prvom stolu iskoristio nepreciznu igru Armina Mušovića i crnim figurama došao do cijelog poena.

Njegov mladi klupski drug, Šuković iskoristio je nepreciznosti Bogdana Podlesnika u otvaranju i sigurnom igrom realizovao prednost.

Naredno, četvrto kolo donosi duel vodećeg dvojca, a bijele figure će voditi Đukić.

Velemajstor Dragiša Blagojević i Miloš Pečurica su remizirali nakon 15 odigranih poteza u katalonskom otvaranju, ne želeći da rizikuju.

Veliku priliku da trijumfuje imao je Predrag Nikač, koji je ispustio u potezu direktan dobitak u partiji protiv velemajstora Nebojše Nikčevića.

Pogrešan odskok skakačem dozvolio je Nikčeviću da uplovi u luku remija.

Remizirali su i Aleksandar Tomić i Blažo Kalezić nakon sadržajne partije i reduciranja materijala u završnici lakih figura.

Pobjedu je upisao Dario Alivodić protiv Mila Pobora pa ima 2,5 poena, dok je branilac titule Luka Drašković ponovo remizirao, sa Božidarom Kisićem.

Sjutra je na programu četvrto kolo koje donosi zanimljive duele: Đukić - Šuković, Tomić - Blagojević, Pečurica - Kalezić, Nikčević - Alivodić i Drašković - Nikač.

Đukić i Šuković imaju po tri poena.

Pola poena manje imaju Blagojević, Kalezić, Pečurica, Tomić, Nikčević, Nikač i Alivodić. Slijedi grupa igrača sa dva poena u kojoj je i branilac titule Drašković.

Bonus video: