Kolo remija, Tomić se uključio u borbu za vrh

Mladi fide majstor Aleksandar Tomić je bijelim figurama nadigrao kolegu po tituli Armina Mušovića i uključio se u borbu za sam vrh

3186 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Šesto kolo 74. Prvenstva Crne Gore u šahu obilježila je serija remija na čelnim tablama.

Vodeći velemajstor, Nikola Đukić je remizirao nakon dvadesetak poteza u španskom otvaranju sa kolegom po tituli Nebojšom Nikčevićem. Velemajstori su nakon korektne igre odlučili da ne rizikuju previše, pa su sklopljenim remijem ostali u borbi za vrh.

U duelim pratilaca Đukića, takođe su zabilježeni remiji. Fide majstor Andrej Šuković i velemajstor Dragiša Blagojević su se saglasili na remi nakon dvadesetak poteza u španki, dok su u barskom derbiju to uradili Luka Drašković i Miloš Pečurica. Četiri pomenuta igrača i velemajstor Nikčević, ostali su na pola poena iza Đukića.

Njima se pridružio i mladi fide majstor Aleksandar Tomić koji je bijelim figurama nadigrao kolegu po tituli Armina Mušovića i uključio se u borbu za sam vrh.

Četiri poena ima i Bogdan Podlesnik koji je savladao bijelim figurama Božidara Kisića. Nekadašnji osvajači šampionata i internacionalni majstori, Blaža Kalezića i Predraga Nikača, odigrali su bez rizika i remijem sačuvali šanse za visok plasman, oni trenutno imaju po četiri boda. Toliko ima i Veljko Draganić koji je savladao Vuka Miletića, te Danilo Nenezić koji je nadigrao Veljka Šćekića i Dragoljub Abramović koji je savladao mladog Peka Đurovića.

Na čelu tabele je Đukić sa 5 poena, a čak šest igrača ima pola poena manje, što ljubiteljima šaha garantuje sjajne borbe u poslednja 3 kola.

Danas je na programu sedmo kolo koje donosi duele: Pečurica - Đukić, Blagojević - Drašković, Nikčević - Tomić, Nenezić - Šuković, Kalezić - Draganić, Abramović - Podlesnik, Mušović - Nikač.

Trenutna tabela: 1. Đukić 5 2-7 Blagojević, Nikčević, Pečurica, Drašković, Šuković, Tomić 4,5 8-13 Kalezić, Nikač, Abramović, Podlesnik, Draganić i Nenezić 4.

Ljubitelji šaha mogu partije pratiti preko sajta saveza sahcg.me, a partije počinju od 17h.

Bonus video: