Novi sport kreće u osvajanje Crne Gore: Prvi turnir u tekbolu

Tekbol je sport koji je nastao 2014. godine i predstavlja kombinaciju fudbala i stonog tenisa

5464 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Novi sport se predstavlja Crnoj Gori.

Nakon promocije tekbola u Baru, u saradnji sa bivšim reprezentativcem Andrijom Delibašićem, i na Ski centru 1600 u Kolašinu, u subotu, 5. marta u filmskom studiju Dragutinović u Podgorici, Tekbol savez Crne Gore organizuje prvi turnir.

Tekbol je sport koji je nastao 2014. godine i predstavlja kombinaciju fudbala i stonog tenisa. Riječ je o sve popularnijem sportu, a Svjetska tekbol federacija (FITEQ) već ima 123 članice, među kojima je i Crna Gora.

Po riječima predsjednika Tekbol saveza Crne Gore Milorada Šutulovića, za kratko vrijeme formirana je “reprezentativna baza igrača ovog sporta u našoj državi, a interesovanje je iz dana u dan sve veće”.

Na prvom turniru, tekbol igrači, poznati i kao tekeri, nastupiće u dvije kategorije – singl i dubl. Pored novčanih nagrada za najbolje plasirane takmičare, pobjednici turnira u dubl kategoriji predstavljaće Crnu Goru na prestižnom turniru Svjetske tekbol serije u Parizu.

„Organizaciji turnira se pristupilo po ugledu na najveće svjetske tekbol manifestacije, jer želimo da postavimo visok standard u razvoju ovog sporta, kao i maksimalno iskoristimo njegov ogromni sportski i marketinški potencijal”, kazao je Šutulović.

Bonus video: