Karate: Malović na Top ten turniru u Sarajevu

Turnir će okupiti osvajače odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava, učesnike Olimpijskih igara u Tokiju

2851 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Crnogorski karate reprezentativac Nikola Malović učestvovaće na prestižnom turniru Top ten, koji će 25. marta biti održan u Sarajevu.

Organizator je saopštio da će Sarajevo biti domaćin jedinstvene i najjače karate manifestacije u Evropi, u apsolutnoj konkurenciji.

Turnir će okupiti osvajače odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava, učesnike Olimpijskih igara u Tokiju.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije grupe, po pet, iz koje će najuspješniji izboriti finale. Na turniru će, osim člana nikšićkog Onogošta, nastupiti i Mađari Gabor Karolji Horspataki i Iveš Martial Tadiši, Makedonac Emil Pavlov, domaći borac Rijad Džuho, Italijan Mikele Martina, Asiman Gurbanli iz Azerbejdžana, Erman Eltemur iz Turske, Hrvati Enes Garibović i Anđelo Kvesić i Bogdan Trikoš iz Srbije.

Malović je kazao da očekuje sjajan turnir i da je srećan što će imati priliku da se bori sa najboljima.

"Definitivno se radi o najboljim borcima Evrope. Radi se u apsolutnoj kategoriji i to će biti novo iskustvo za mene. Očekujem dobre mečeve, organizacija je sjajna i biće spektakl. Pripremam se najbolje što mogu u ovim trenucima", rekao je Malović agenciji MINA.

On je kazao da trenira u svom matičnom klubu - Onogošt, kao i da dio priprema odrađuje u Omladincu.

"Zadovoljan sam trenutnom formom, a očekujem da ću spreman dočekati takmičenje", rekao je Malović.

On u karijeri ima dvije evropske medalje - bronzanu iz Gvadalahare 2019. i srebrnu sa muškom ekipom u borbama prošle godine u Poreču.

Bonus video: