Kanelo napada velikog Rusa

Sjajni meksički bokser pokušaće da od Rusa Dmitrija Bivola preuzme pojas koji je odbranio 10 puta

2626 pregleda 3 komentar(a)
Dmitri Bivol ne zna za poraz u poluteškoj, Foto: Twitterdmitrybivol
Dmitri Bivol ne zna za poraz u poluteškoj, Foto: Twitterdmitrybivol

Jedan od najboljih boksera današnjice, Meksikanac Saul Kanelo Alvares krenuo je u još jedan veliki izazov, nakon što je momak visok svega 175 centimetara osvojio sve šampiosnke pojaseve u supesrednjoj kategoriji.

Meksiaknac će pokušati da "prebije" iosam centimetara visočijeg momka iz Rusije, prvaka svijeta u poluteškoj, Dmitrija Bivola, u Las Vegasu 7. maja.

Bivol je od 2016. godine WBA prvak poluteške kategorije, a Rus je obranio pojas čak 10 puta, a ima profesionalni skor 19:0.

Alvares je pobijedio 57, remizirao u dva meča uz poraz od Flojda Mejvedera Džuniora 2013. godine.

“On je snažan bokser. Pripremiću se jako dobro, jer će to biti izuzetno teška borba. Radujem joj se i trudiću se da pokažem najbolje od mene u ringu. On je veliki momak a ja volim izazove, oni unose životnu slast" - priznao je Kanelo

"Nadam se pobjedi,svom iskustvu i načinu boksa u ovoj kategoriji. I u ring izlazim samo sa mišlju da pobijedim. Zato jedva čekam taj izazov 7. maja".

Sve je na prvom susretu boksera u San Dijegu zanimao Bivolov stav o invaziji Rusije na Ukrajinu.

"Ja nisam političar. Ne razumijem rat. To nije nešto u čemu uživa niko koga poznajem. Nadam se da će se uskoro završiti. Imam puno prijatelja u Ukrajini i puno prijetelja u Rusiji. Mnoge prijatelje širom svijeta i želim im mir i sve najbolje. Za mene je ova situacija tužna i svaki dan čitam vijesti čim se probudim. Nadam se da će rat stati", zaključio je 31-godišnji Bivol.

Bonus video: