Odbojkašice i odbojkaši dobili protivnike u kvalifikacijama za EP

Odbojkaši će kvalifikacije početi 3. avgusta gostovanjem Luksemburgu, a odbojkašice 20. ili 21. avgusta protiv Finske pred svojim navijačima

1562 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraće u grupi D protiv selekcija Portugala, Luksemburga i Islanda, odlučeno je danas žrijebom

Plasman na šampionat, koji će biti odigran naredne godine, izboriće sve prvoplasirane selekcije iz sedam kvalifikacionih grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Rezultati sa posljednjeplasiranim selekcijama iz grupa biće brisani.

U A grupi igraće Turska, Azerbejdžan i Danska, u B grupi Finska, Letonija i Austrija, dok će rivali u C grupi biti Belgija, Estonija, Izrael i Farska Ostrva.

U E grupu svrstani su Hrvatska, Grčka, Norveška i Kipar, rivali u F grupi biće Slovačka, Španija, Mađarska i Gruzija, dok G grupu čine Rumunija, Švajcarska, Bosna i Hercegovina i Albanija.

Odbojkašice Crne Gore igraće u kvalifikacionoj grupi B protiv selekcija Češke, Finske i Islanda.

Plasman na Euro Volej 2023 odbojkašica izboriće prvoplasirane i drugoplasirane selekcije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

U ostalim kvalifikacionim grupama igraće:

Grupa A - Hrvatska, Izrael, Rumunija i Farska Ostrva, Grupa C - Ukrajina, Mađarska, Portugal i Kipar, Grupa D - Slovačka, Austrija, Azerbejdžan i Gruzija, Grupa D - Slovačka, Španija, Danska i Letonija, Grupa F - Grčka, Bosna i Hercegovina, Norveška i Švajcarska

Odbojkaši će kvalifikacije početi 3. avgusta gostovanjem Luksemburgu, a odbojkašice 20. ili 21. avgusta protiv Finske pred svojim navijačima.

Bonus video: