Vujović za titulu protiv Poljaka od koga je gubio dva puta

Vujović je u amaterskoj konkurenciji ostvario 44 pobjede i deset poraza, dok kao profesionalac ima 11 trijumfa i šest izgubiljenih borbi

2878 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Vujović, Foto: Printscreen
Miroslav Vujović, Foto: Printscreen

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović boriće se protiv Poljaka Mihala Blavdžieviča za upražnjenu titulu profesionalnog šampona Evrope u disciplini K1, kategorija preko 94 kilograma, saopšteno je iz njegovog štaba.

Meč će biti održan 8. aprila u okviru kik boks turnira Budva Splendid Gran pri - Arena fajt najt.

Borba je planirana da traje pet rundi po tri minuta.

Poljak je u amaterskoj konkurenciji dva puta pobijedio Vujovića.

"Biće to Vujoviću prilika za revanš u najznačajnijem meču u profesionalnoj karijeri. Stručni štabovi boraca postigli su dogovor da, se bez obzira na ishod tog meča, revanš odradi u Poljskoj", saopštili su organizatori.

Vujović je u amaterskoj konkurenciji ostvario 44 pobjede i deset poraza, dok kao profesionalac ima 11 trijumfa i šest izgubiljenih borbi.

Bio je amaterski prvak Balkana 2016, ima dvije bronzane medalje na šampionatima svijeta 2017. i 2019. i zlato na Svjetskom kupu u Insbruku 2019. godine.

Blavdžievič je dva puta bio vicešampion svijeta u teškoj kategoriji, tri puta osvajao je WAKO K-1 Svjetski kup, dok je pet puta bio K-1 šampion Poljske.

Kao amater ostvario je 100 pobjeda i 25 poraza, a kao profesionalac deset pobjeda i pet poraza.

Pokrovitelj projekta je Opština Budva, a domaćin Montenegro stars hotel grup.

Promoter je Ivan Strugar, a tehnički organizator NVO Promocija sportskih događaja.

Bonus video: