Crnogorski paraplivači nastupili na mitingu Svjetske serije u italijanskom Linjanu

Na mitingu u Linjanu Iskra Dedivanović i Tomas Radulović su obavili redovne klasifikacione preglede, pa su raspoređeni u klase S9, odnosno S5

2888 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorska paraplivačka reprezentacija, u sastavu Andrija Đurović, Tomas Radulović i Iskra Dedivanović, proteklog vikenda je bila učesnik Svjetske serije u italijanskom Linjanu.

Ekipu je na tom takmičenju predvodio trener reprezentacije Boško Radulović, sa pomoćnikom Admirom Hadžibegovićem.

Na mitingu u Linjanu Iskra Dedivanović i Tomas Radulović su obavili redovne klasifikacione preglede, pa su raspoređeni u klase S9, odnosno S5.

Andrija Đurović će biti klasifikovan na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca, koje će se održati u finskom Lahtiju od 27. juna do 3. jula.

„Miting u Linjanu je poslužio našim mladim plivačima Iskri Dedivanović i Tomasu Raduloviću da odrade obavezne klasifkacione preglede. Svjetska serija je veliko iskustvo za naše mlade plivače, koji se po prvi put susreću s takmičenjem visokog ranga. Plivači su pokazali da posjeduju talenat i želju za pobjedom, pa se nadamo da uz dodatan rad rezultati u narednom periodu mogu biti bolji. Takođe, uvidjeli smo greške na kojima treba da radimo, kako bismo ubuduće još više napredovali i bili konkurentnji. Pripremamo se za glavni događaj - nastup na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca, gdje očekujemo dobre plasmane naših plivača”, rekao je Boško Radulović.

Miting Svjetske serije u Linjanu je okupio preko 300 takmičara iz 38 država svijeta.

Bonus video: