Rasel: Mercedes je korak iza Red Bula i Ferarija

Hamilton i Rasel su se tokom testiranja požalili da bolid poskakuje na pravcu, kao rezultat nove aerodinamike

2205 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da je njegova ekipa "korak iza" Red Bula i Ferarija uoči početka nove sezone u Formuli 1, sa svojim novim bolidom koji "poskakuje".

Mercedes je prošle nedjelje na predsezonska testiranja u Bahreinu doveo unaprijeđeni bolid u odnosu na onaj koji je testiran u Barseloni prošlog mjeseca, ali je zaostao sekundu za Red Bulom. Takođe, osmostruki svjetski šampion zaostao je i za Ferarijem, poslije čega je vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao da ne očekuje da će se ekipa boriti za pobjede na početku nove sezone.

Hamilton i Rasel su se tokom testiranja požalili da bolid poskakuje na pravcu, kao rezultat nove aerodinamike.

"Definitivno mnogo poskakuje, nije najudobniji", rekao je Rasel, koji je sugerisao da je Mercedes treći u poretku, prenio je Skaj.

"Nije me briga za udobnost ako su performanse tu, ali u ovom trenutku performanse nisu tu i čini se da smo korak iza naših rivala. Imamo mnogo posla do naredne nedjelje, ali Red Bul i Ferari izgledaju korak ispred nas", dodao je Rasel, koji od ove godine vozi za Mercedes.

Red Bul je bio izuzetno brz u Bahreinu, Ferari je bio konstantan, ali Rasel vjeruje da su problemi Mercedesa razlog za zaostatak, prije nego dobar rad rivala.

"Ne mislim da su izuzetni, mislim da nismo toliko konkurentni koliko bismo željeli. Kako sada stoje stvari, Red Bul izgleda nevjerovatno jak, Ferari je zaista čvrst... čeka nas još posla", naveo je 24-godišnji Rasel.

On je ocijenio da bolid W13 ima pobjednički potencijal.

"Ovo je dugo takmičenje, vjerujem da je učinak tu negdje... samo moramo da ga pronađemo", naveo je Rasel.

Bonus video: