Treniraj sa olimpijcima: Promocija sporta i druženje sa asovima

Najavljeno je da će karavan COK, u kojem će biti i proslavljeni crnogorski sportisti, posjetiti 23 osnovne škole u svim djelovima Crne Gore

2030 pregleda 0 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Projekat Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) - Treniraj sa olimpijcima - zvanično će početi 17. marta, trajaće dva mjeseca, a namijenjen je djeci u osnovnim školama, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je riječ o projektu čiji je cilj promocija sporta i olimpizma, kao i edukacija najmlađe populacije o značaju bavljenja sportom i vrijednosti koje sport donosi.

Najavljeno je da će karavan COK, u kojem će biti i proslavljeni crnogorski sportisti, posjetiti 23 osnovne škole u svim djelovima Crne Gore.

Djevojčice i dječaci uzrasta od 12 do 15 godina imaće priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja.

Projektom je, osim promotivnih aktivnosti, predviđena i donacija školama u vidu lopti za rukomet, košarku, odbojku i fudbal.

Predsjednik COK Dušan Simonović kazao je da nastavljaju projekat, koji je započet prošle godine sa sponzorom Jugopetrolom AD (EKO benzinske stanice - zvanično gorivo olimpijskog tima Crne Gore).

"Ove godine obići ćemo sve opštine, ići ćemo više u ruralna područja jer je možda pravednije predstaviti se onima koji imaju manju šansu da se druže i vide sa olimpijcima", rekao je Simonović na konfereciji za novinare.

On je istakao da će u ekipama COK-a koje će držati čas biti iskusni treneri i predavači, ali i olimpijci.

"Oni će se predstaviti djeci, da im pokažu kako to rade i na koji način su došli do olimpijskih visina", rekao je Simonović.

Generalni sekretar Igor Vušurović istakao je da će do 26. maja, do kada traje projekat, olimpijski karavan posjetiti osnovne škole i raditi sa djecom od šestog do devetog razreda.

"Biće bogat program, koji će motivisati djecu da se bave sportom i upoznaju se sa svojim idolima, ljudima koji su obilježili crnogorski sport prethodnih decenija", kazao je Vušurović.

Projekat počinje posjetama Osnovnim školama Bedri Elezaga u Ulcinju i Mirko Srzentić u Petrovcu.

Podržao ga je Međunarodni olimpijski komitet, preko svog Fonda olimpijske solidarnosti.

Bonus video: