Leteći Holanđanin najbrži na drugom treningu pred trku u Bahreinu

Vozači Ferarija bili su drugi i treći u oba današnja treninga

3051 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je najbrži na današnjem drugom treningu uoči prve trke u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

Aktuelni svjetski šampion ostvario je rezultat od 1:31,936 sekundi na mekim gumama. Drugo i treće mjesto, kao i na prvom treningu, zauzeli su vozači Ferarija Šarl Lekler (0,087) i Karlos Sainc (0,584), obojica na mekim gumama.

Vozač Mercedesa Džordž Rasel je kao i na prvom treningu zauzeo četvrto mjesto, a imao je zaostatak od 0,593 sekunde na mekim gumama, dok je njegov timski kolega Luis Hamilton bio deveti sa 1,208 sekundi zaostatka na srednje tvrdim gumama. Sedmostruki svjetski šampion je na prvom treningu bio sedmi.

Dvostruki svjetski šampion iz Alpina Fernando Alonso bio je peti, Valteri Botas iz Alfa Romea šesti, vozač Red Bula Serhio Peres sedmi, a osmo mjesto zauzeo je Mik Šumaher iz ekipe Has.

Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli, koji je ranije danas bio najbrži na prvom treningu, na drugom je zauzeo 13. mjesto sa 1,685 sekundi zaostatka za Ferstapenom.

Treći trening vozi se u subotu od 13 časova, kvalifikacije počinju od 16 časova, a u isto vrijeme u nedjelju trkom za Veliku nagradu Bahreina počinje nova sezona u Formuli 1.

Bonus video: