Mornar pobjednik prvog turnira u taču

Igrač sa najviše postignutih eseja bio je Goran Novaković iz Mornara

2552 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Ragbi klub Mornar iz Bara pobjednik je turnira tač ragbiju, koji je danas odigran na Stadionu malih sportova u Podgorici. To je prvi od četiri turnira koji se boduju za prvenstvo Crne Gore u ovoj verziji ragbija.

U utakmicama po grupama, Mornar je pobjedio Podgoricu sa 5:2 i Cetinje sa 6:2, dok su Cetinje i Podgorica igrali nerješeno 4:4.

U drugoj grupi, Arsenal iz Tivta je pobjedio Budućnost sa 4:0 i Crvenu stijenu sa 4:2, dok je Crvena stijena bila bolja od Budućnosti sa 4:3.

U utakmici za peto mjesto Cetinje je pobjedilo Budućnost sa 5:2, dok je u borbi za treće slavila Podgorica koja je pobjedila Crvenu stijenu sa 9:7.

Mornar je u finalu za nijansu bio bolji od Arsenala, savladavši ga sa rezultatom 5:4.

Nakon prvog turnira na tabeli vodi Mornar sa 12 bodova, a zatim slijede Arsenal sa 10, Podgorica sa 8, Crvena stijena iz Podgorice sa 6, Cetinje sa 4 i Budućnost sa 2 boda, dok Kotor koji nije učestvovao ima nula bodova.

Ragbi tač je bezkontaktna verzija ovog sporta, koja zahtjeva brzinu i spretnost, a mogu je u istoj ekipi igrati i žene i muškarci različitog uzrasta.

Turnir su u revijalnoj utakmici otvorile ženske ekipe Budućnosti i Podgorice, koje su pokazale srčanost, borbenosti i veliku želju sa igrom i pobjedom, i tako poslale poruku da crnogorska reprezentacija ima veliki potencijal.

Igrač sa najviše postignutih eseja bio je Goran Novaković iz Mornara.

Bonus video: