Uprava za sport povećala stipendiju Mariji Vuković

Odluku je pratio intenzivan rad dvije komisije kako bi od nacionalnih sportskih saveza dobili ono što je najbolje, to jest, kako bi se zaštitio državni interes u oblasti sporta

12345 pregleda 55 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava za sport donijela je odluku o sufinansiranju nacionalnih sportski saveza i stipendiranju sportista.

Iz Uprave za sport su naveli da su atletičarki Mariji Vuković stipendiju povećali na 25.000 eura iako je njen savez tražio 10.800.

Odluku je pratio intenzivan rad dvije komisije kako bi od nacionalnih sportskih saveza dobili ono što je najbolje, to jest, kako bi se zaštitio državni interes u oblasti sporta.

"Kao što znate, sa novim Pravilnikom o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza uredili smo oblast programskog finansiranja po uzoru na najbolje sisteme Australije, Francuske, Velike Britanije, te razgraničili ono sto je sport i ono što nije. U fokusu ove odluke su sportisti i sportski radnici, pa tako recimo iako je u slučaju naše poznate atletičarke Marije Vuković predloženo 10.800 eura kao godišnja stipendija od strane saveza, odlučio sam da u njenom u slučaju podignem navedenu stiepndiju na iznos od 25.000 eura", kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

Dodaje da je ovaj princip primijenjen i u svakom drugom slučaju, kada se radi o stipendijama naših sportista, a u cilju pune javnosti u radu i poštovanja najviših standarda dobre uprave.

"Država je dakle pozitivno intervenisala na ovom polju, te kroz ugovore koji će biti objavljeni na sajtu Uprave za sport i mlade, a u cilju dodatnog podstreka i motivacije našim najboljim sportistima, obezbijedila ova sredstva", kazao je Begović.

Bonus video: