Karate savez: Iznenađeni smo i zatečeni odlukom Uprave za sport

"Da li je odluka da ostanemo bez sredstava, poslije istorijske godine i četiri evropske medalje, nagrada i stimulans da karate sportisti nastave da promovišu državu kao sto su to izuzetno uspješno radili decenijama unazad"

3229 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore (KSCG) saopštio je da je iznenađen i zatečen odlukom Uprave za sport, koja je ovaj KSCG ostavila bez sredstava na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija.

"Iznenađeni smo i zatečeni odlukom Uprave za sport da nas ostavi bez sredstava na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija. Da li je odluka da ostanemo bez sredstava, poslije istorijske godine i četiri evropske medalje, nagrada i stimulans da karate sportisti nastave da promovišu državu kao sto su to izuzetno uspješno radili decenijama unazad. Da vas podsjetimo, Crna Gora je zahvaljujući karateu prošle godine imala dva evropska šampiona, bila akter finala seniorskog prvenstva Evrope i osvojila još jednu medalju na tom šampionatu."

"Je li za očekivati da poslije ovakvih uspjeha treba da strepimo za budžet ili je bilo realnije očekivati da dobijemo vjetar u leđa za nove uspjehe i medalje. Žao nam je što nijeste imali sluha za izuzetno talentovane takmičare, koji su u svakoj starosnoj kategoriji među najboljima u Evropi. Vjerovali smo da je sport i sportista u centru svake odluke Uprave za sport i mlade. Očigledno da, u ovom slučaju, nije. U odbrani od ovakve odluke mi ćemo potražiti pravni lijek. Sigurni smo da nam neće mnogo trebati da dokažemo da ste pogriješili", navodi se u reagovanju Karate saveza Crne Gore.

Bonus video: