Treniraj sa olimpijcima: Marija Vuković i Jovana Peković sa djecom o sportu

Marija i džudistkinja-olimpijka Jovana Peković posjetile su učenike osnovnih škola ”Bedri Elezaga” u Ulcinju, ,”Mirko Srzentić” u Petrovcu, “Jovan Tomašević” u Virpazaru i “Boro Vukmirović” na Rijeci Crnojevića

2629 pregleda 59 reakcija 0 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Samo nekoliko dana nakon što je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, Marija Vuković je bila u drugačijoj ulozi – kao promoterka projekta „Treniraj sa olimpijcima“, koji sprovodi Crnogorski olimpijski komitet.

Marija i džudistkinja-olimpijka Jovana Peković posjetile su učenike osnovnih škola ”Bedri Elezaga” u Ulcinju, ,”Mirko Srzentić” u Petrovcu, “Jovan Tomašević” u Virpazaru i “Boro Vukmirović” na Rijeci Crnojevića.

Djevojčice i dječaci imali su jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačicama medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, jer je standardan čas fizičkog vaspitanja zamijenjen nešto drugačijim i zabavnijim predavanjem, ali ispunjen i druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

“Drago mi je što sam imala priliku da učestvujem u ovom projektu. Nisam često u Crnoj Gori i ovo je bio pravi trenutak da se pridružim. Djeca su stvarno ukras svijeta i volim da sam u njihovom okruženju. Nadam se da sam doprinijela da se zabave i požele da se bave sportom. Kada nas ovako upozanaju, shvatiće da smo mi obični ljudi, što bi trebalo da bude i poruka njima da čime god da se budu bavili u životu, koliko god da su uspješni, najbitnije je da ostanu dobri i prizemni ljudi”, kazala je Marija Vuković.

Jovana Peković
foto: COK

“Predivan dan iza mene ispunjen smijehom, igrom, druženjem. Uvijek mi je zadovoljstvo provoditi vrijeme sa dječicom, pogotovo kada su oni vrijedni, marljivi i disciplinovani. Bila mi je čast prenijeti im dio znanja koje posjedujem iz oblasti sporta. Sjajna ekipa koja je bila uz mene upotpunila je ovaj dan”, rekla je Jovana Peković.

Osim promotivnih aktivnosti, COK je u okviru projekta “Treniraj sa olimpijcima” donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal.

Projekat je podržao Međunarodni olimpijski komitet, preko svog Fonda olimpijske solidarnosti.

Bonus video: