Za vikend u Pljevljima Memorijalni šahovski turnir Vlastimir Vlasto Bujišić

Predviđeno je da se u dva dana odigra jedanaest kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 20 minuta uz 10 sekundi bonifikacije po potezu

3010 pregleda 89 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Prošlo je godinu dana od smrti Vlastimira-Vlasta Bujišića, jednog od najboljih šahista Pljevalja u istoriji.

Šahovski klub Rudar i porodica Bujišić će tim povodom, za vikend, 26. i 27. marta organizovati Memorijalni turnir u njegovu čast. Predviđeno je da se u dva dana odigra jedanaest kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 20 minuta uz 10 sekundi bonifikacije po potezu. Obezbijeđen je i nagradni fond u iznosu od 2.250 eura, koji je podijeljen na dvanaest redovnih i pet specijalnih nagrada, a pobjednika sleduje nagrada od 400 eura.

"Smrt se ispriječila i nije dozvolila da pruži još briljancija na šahovskoj ploči. Vlasto, koji nas je prerano napustio, godinama sigurno predvodio ekipu Rudara na ligaškim takmičenjima, višestruki je šampion Pljevalja, a njegov prepoznatljivi stil omogućio mu je pobjede i protiv mnogih igrača, nosioca intermajstorske i velemajstorske titule. Van table je bio prijatan, nenametljiv i uvijek drag prijatelj i sagovornik. Njegovim odlaskom pljevaljski i crnogorski šah su ostalii siromašniji za vrsnog šahistu, a šahisti za iskrenog prijatelja", saopšteno je iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Očekuje se učešće velikog broja igrača, te izuzetno jak turnir koji garantuje zanimljivu borbu.

Turnir će biti igran u hotelu Pljevlja.

Bonus video: