Budvanski odbojkaši odbranili trofej Kupa

Budućnost volley pružila sjajan otpor Budvi, odluka je pala u petom setu. Blistali Aleksandar Gmitrović sa jedne, Đorđe Jovović sa druge strane

3245 pregleda 3 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Odbojkaši Budve odbranili su trofej Kupa Crne Gore - u sjajnom finalu u dvorani "Verde" savladali su Budućnost volley sa 3:2 (25:19, 25:19, 25:27, 23:25, 15:7) i osvojili četvrti pehar u Kupu.

Bilo je vrlo uzbidljivo, tim sa primorja je dobio prva dva seta, Podgoričani uzvratili, ali u taj-brejku nisu imali šansi.

Najefikasniji u oba tima su bili kapiteni - MVP iz redova Budve, Aleksandar Gmitrović, osvojio je 29 poena, blistao je i Đorđe Jovović na drugoj strani, sa tri poena manje.

Pehar za osvojeni Kup Crne Gore Budvanima je uručio predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković.

“Bilo je onako kako smo i predvidjeli, duel dvije jako izjednačene ekipe u ovom trenutku. Vidjeli smo triler u Podgorici, mi smo poveli sa 2:0 u setovima, Budućnost se probudila i pokazala svoje pravo lice. Uspjeli smo da odbranimo trofej, što je negdje u samom startu bio i naš cilj, a možda je s ovim rezultatom ova pobjeda i slađa”, kazao je trener Budve Miloš Marković.

Najboljem igraču finala, kapitenu Budve Aleksandru Gmitroviću, trofej je uručio Nemanja Zenović, član Upravnog odbora OSCG.

“Čestitke ekipi Budve na osvojenom Kupu i čestitke mojim momcima na fenomenalnoj partiji večeras. Mislim da smo ispunili ono što smo pričali prethodnih dana, ostavili smo posljednji atom snage na terenu. Ono što je najbitnije, ovaj veličanstveni događaj smo učinili još boljim i još ljepšim. Ponosan sam na moje momke kako su igrali tokom cijelog meča, jednostavno, večeras je rival bio bolji upravo za ovu razliku od 3:2 u setovima. Mislim da smo na pravom putu, imaćemo šta da pokažemo i u finalu plej-ofa”, kazao je trener Budućnosti Balša Radulović.

Bonus video: