Drašković: Nikšić će imati sportski hram

Adaptacija dvorane počela je 25. februara i zamijenjen je pod, nabavljena profesionalna košarkaška konstrukcija, rukometni golovi sa sklopivom konstrukcijom, takmičarski set za odbojku i elektropodizne pregradne zavjese

4962 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Prije početka košarkaške utakmice Sutjeska - Jedinstvo, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, svečano je otvorio adaptiranu dvoranu Sportskog centra Nikšić za čiju rekonstrukciju je utrošeno oko 240 hiljada.

Adaptacija dvorane počela je 25. februara i zamijenjen je pod, nabavljena profesionalna košarkaška konstrukcija, rukometni golovi sa sklopivom konstrukcijom, takmičarski set za odbojku i elektropodizne pregradne zavjese.

Kako je istakao predsjednik Opštine, projekat rekonstrukcije dvorane Sportskog centra koji je od 2018. godine maltene bio stopiran, nova lokalna uprava je za manje od godinu dana, sa rukovodstvom Sportskog centra, uspjela da isti realizuje.

“I da ne budemo samo oni koji imaju namjere i prepoznaju potrebe naših građana, već da budemo oni koji naše namjere sprovodimo u djela, a potrebe naših građana se trudimo da zadovoljimo”, kazao je Kovačević.

dvorana sportskog centra
foto: Svetlana Mandić

Sa investicijama će, kako je rekao, kada je Sportski centar u pitanju, nastaviti, a trenutno se adaptira teren za mali fudbal.

“Adaptiraćemo i mali bazen za naše najmlađe. Opredjelili smo sredstva da se renoviraju svlačionice u Sportskom centru, a nadamo se da će projekat energetske efikasnosti proći i da ćemo ovaj prostor adekvatno zagrijati u budućem periodu. Kroz projekte raznih balon sala, koje treba da budu na više lokacija u gradu, trudićemo se da ojačamo kapacitete Sportskog centra, da jednostavno možemo da pružimo što kvalitetnije usluge svima koji se bave sportom u našem gradu”, poručio je Kovačević.

Prema riječima direktora Sportskog centra, Boška Draškovića, adaptacijom dvorane, kao i drugim planiranim projektima i sadržajima, Nikšić će uskoro imati “multifunkcionalni hram za adekvatno pružanje usluga u sportu”.

“Želim i nadam se da će novo ruho doprinijeti da se još više kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija održava našem gradu”, kazao je Drašković.

dvorana sportskog centra
foto: Svetlana Mandić

Nakon prigodnog programa, u kome je učešće uzelo kulturno-umjetničko društvo “Zahumlje”, počeo je derbi kola KK Sutjeskа-КК Jedinstvo

Bonus video: