Olimpijska stipendija za Danku Kovinić, cilj je Pariz 2024.

Danka Kovinić jei u prethodnim ciklusima bila stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta, nastupala je na Igrama u Rio de Žaneiru, izborila i vizu za Tokio, ali nije mogla da nastupi zbog povrede

6985 pregleda 5 komentar(a)
Danka Kovinić i Dušan Simonović, Foto: COK
Danka Kovinić i Dušan Simonović, Foto: COK

Danka Kovinić, najbolja crnogorska teniserka, potpisala je danas Ugovor o stipendiranju.sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

Danka je jedna od osam sportista i sportistkinja za koje je COK obezbijedio olimpijske stipendije, preko Fonda Olimpijske solidarnosti, za period do kraja Igara u Parizu 2024. godine.

Dušan Simonović, predsjednik COK, kazao je da su stipendije obezbijeđene na osnovu preporuka nacionalnih sportskih saveza, za najbolje sportiste i sportistkinje u individualnim sportovima, kandidate za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

“Jako mi je drago što je Fond Olimpijske solidarnosti prihvatio prijedlog da stipendira osam naših sportista. Pored Marije Vuković i Danke Kovinić, stipendije će dobijati i Danijel Furtula, Tomaš Đurović, Milivoj Dukić, Jovana Peković, Petar Liješević i Bojana Gojković. Kao i prethodnih godina trudili smo se da ispoštujemo i rodni balans, te će jednak broj sportista i sportiskinja dobijati stipendije”, kazao je Simonović.

Prošle sedmice ugovor je potpisala Marija Vuković, a potpisivanje ugovora sa ostalim stipendistima očekuje se u narednim danima.

“Ove stipendije, svakako, ne predstavljaju jedini vid podrške na koju naši sportisti i sportistkinje mogu da računaju. Uprkos izazovima sa kojima se suočava sport u Crnoj Gori, odlučni smo u namjeri da našim sportistima i sportistkinjama pomognemo da imaju što bolje uslove za pripremu, ali i usavršavanje i razvoj. Vjerujem da su svi mladi ljudi koji se nalaze na spisku stipendista, pravi primjeri našoj omladini i društvu, te da će dostojno predstavljati Crnu Goru na svakom budućem takmičenju, a naš najveći, zajednički cilj su, svakako, Olimpijske igre u Parizu”, zaključio je Simonović.

Danka Kovinić jei u prethodnim ciklusima bila stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta, nastupala je na Igrama u Rio de Žaneiru, izborila i vizu za Tokio, ali nije mogla da nastupi zbog povrede.

"Olimpijska stipendija je svakako vjetar u leđa da obezbijedim normu za Pariz, jer osjećam istinsku podršku svih koji brinu o nama, na čelu sa predsjednikom Simonovićem", kazala je Kovinić.

Bonus video: