Mik Šumaher: Gledao sam oca kako se trka u Melburnu, radujem se što ću voziti ovdje

Mihael Šumaher je na stazi "Albert park" ostvario četiri pobjede (2000, 2001, 2002. i 2004.), a sve trijumfe je zabilježio za volanom Ferarija.

1945 pregleda 0 komentar(a)
Mik Šumaher, Foto: Shutterstock
Mik Šumaher, Foto: Shutterstock

Vozač Hasa Mik Šumaher rekao je da se raduje što će po prvi put voziti trku Formule 1 u Australiji, a prisjetio se i uspjeha svog oca na stazi u Melburnu.

"Stvarno se radujem što ću upoznati stazu, a takođe i grad. Bio sam ovdje sa ocem i gledao sam kako se trka u Melburnu, bilo je zaista sjajno, i radujem se što ću i sam voziti ovdje i imati iskustvo vožnje u Australiji", rekao je 23-godišnji njemački vozač, prenijela je danas agencija Frans pres.

Sin sedmostrukog svjetskog šampiona Mihaela Šumahera je prethodnu trku u Saudijskoj Arabiji propustio poslije incidenta u kvalifikacijama, a nakon toga mu je ukazana i medicinska pomoć. Njegov otac je na stazi "Albert park" ostvario četiri pobjede (2000, 2001, 2002. i 2004.), a sve trijumfe je zabilježio za volanom Ferarija.

Mihael Šumaher je doživI tešku nesreću na skijanju 2013. godine i od tada se nije pojavio u javnosti.

Trka u Australiji zbog pandemije koronavirusa nije vožena prethodne dvije sezone, a posljednji pobjednik bio je sadašnji vozač Alfa Romea Valteri Botas.

Velika nagrada Australije na programu je u nedjelju od 7.00.

Bonus video: