Treniraj sa olimpijcima: Asovi sa djecom iz Boke o sportu i zdravim stilovima života

Crnogorski olimpijski tim, proslavljeni bivši i sadašnji olimpijci, uz tim instruktora, obišao je osnovne škole "Branko Brnić" u Tivtu, "Veljko Drobnjaković" u Risnu i "Ilija Kišić" u Herceg Novom, ali i vaterpolo i plivačke klubove Jadran i Primorac

2791 pregleda 0 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Karavan Crnogorskog olimpijskog komiteta u sklopu projekta „Treniraj sa olimpijcima“, u posljednje dvije sedmice obišao je osnovce širom Boke Kotorske.

Crnogorski olimpijski tim, proslavljeni bivši i sadašnji olimpijci, uz tim instruktora, obišao je osnovne škole "Branko Brnić" u Tivtu, "Veljko Drobnjaković" u Risnu i "Ilija Kišić" u Herceg Novom, ali i vaterpolo i plivačke klubove Jadran i Primorac.

Djevojčice i dječaci imali su jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, članovima olimpijskog tima Crne Gore: Veljkom Uskokovićem, Markom Petkovićem, Dušanom Matkovićem i Anđelom Antunović.

Oni su se potrudili da standardan čas fizičkog vaspitanja pretvore u nešto drugačije i zabavnije predavanje ispunjeno druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

„Mislim da je izuzetno važno da postoje ovakvi projekti i svako dijete koje krene da se bavi sportom kada na ivici bazena vidi nekog od svojih uzora pričinjava mu izuzetno zadovoljstvo. Sigurno je da su veliki igrači ti koje svoje znanje mogu lakše da prenesu djeci nego ljudi koji ne dolaze iz svijeta sporta. Moji idoli su bili Zoran Džimi Gopčević, a imao sam zadovoljstvo da mi prvo bude uzor, kasnije i trener. Kasnije je tu bio i Igor Milanović, koji je možda i jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena", kazao je Veljko Uskoković, kapiten prvog crnogorskog vaterpolo tima.

"Uvijek je lijepo raditi sa djecom. Nema ništa ljepše nego približiti djeci sport i animirati ih da, ako već nisu, počnu da se bave sportom. Ja pamtim sebe u nekom njihovom uzrastu kada su mene animirali Aleksandar Ćirković, Daniko Ikodinović i Dejan Savić. Meni je to značilo mnogo i dalo mi je podstrek da se bavim sportom", kazao je Marko Petković, dok je Dušan Matković naglasio da je ovaj projekat “izvanredna prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju ne samo sa sportom, već i sa zdravim stilovima života“.

„Ja sam imala dosta uzora koji nisu bili sa ovih prostora, ali prije svega sam zbog svoje sestre počela da se bavim plivanjem i tako ga zavoljela i ostala u tom sportu", nadovezala se plivačica Anđela Antunović.

Osim promotivnih aktivnosti, COK je u okviru projekta „Treniraj sa olimpijcima“ donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal. Ovom prilikom, direktorima škole uručene su zahvalnice za doprinos i učešće u projektu.

Ideju Crnogorskog olimpijskog komiteta, sa ciljem promocije olimpijskih vrijednosti i zdravih stilova života, kao i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, prepoznao i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda Olimpijske solidarnosti.

Bonus video: