Ženski ragbi se vratio na velika vrata

Malo sreće nedostajalo je da se okite i srebrom, jer su u borbi za drugo mjesto poražene od Mađarica 15:12

4783 pregleda 31 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Joško Markić
Foto: Joško Markić

Ženski ragbi u Crnoj Gori se vratio na velika vrata.

Djevojke su minulog vikenda, na veoma jakom turniru u Splitu, osvojile bronzanu medalju u konkurenciji sedam ekipa.

Malo sreće nedostajalo je da se okite i srebrom, jer su u borbi za drugo mjesto poražene od Mađarica tijesnim rezultatom 15:12.

"Osjećaj ponosa, pripadnosti, sreće, ljubavi i sve ono što jedan sportista može da pruži kroz borbu za nacionalni dres - to su naše djevojke i uradile. Aplauzi na kraju turnira, stisnute ruke protivničkih igračica i trenera za srčanost i borbenost pokazanu tokom cijelog turnira. Iza velikih uspjeha stoje velika odricanja, ona druga strana medalje, prolivenog znoja i krvi po tološkim livadama, gdje su im svlačionice krošnje visokih stabala, a tuševi blage proljećne podgoričke kiše", kaže član uprave Ragbi saveza Crne Gore Ivan Čolaković i dodaje:

Ženska ragbi reprezentacija Crne Gore
foto: Joško Markić

"Dok njihovo srce kuca da se čuje "Oj svijetla majska zoro“ i da u dresu sa nacionalnim grbom ostave nasljeđe nekim novim generacijama, kako se boriti za svoju zemlju i biti njen pravi ambasador, oni koji bi trebalo, čini se, ne vide i ne čuju", istakao je Čolaković.

On je ukazao na mnogobrojne probleme i odricanja sa kojima se susreću.

Ženska ragbi reprezentacija Crne Gore
foto: Joško Markić

"Dok im nacionalni dres stiže iz SOS kit pomoći (korišćeni dresovi drugih evropskih reprezentacija), one razmišljaju kako uzeti slobodne dane na poslu, kako reći djeci i porodici "ne", kako se odreći svega i svih obaveza jer taj vikend one brane boje naše zemlje. Ponosno, gordo, onako crnogorski, kako su oduvijek znale i radile".

Ženska ragbi reprezentacija Crne Gore
foto: Joško Markić

"A mnogo puta, odavno i ne brojimo, sjele su u svoja kola i o svom trošku otišle da se bore pod našom zastavom i našim grbom, sa nadom da će neko nekada primijetiti svu energiju i srčanost koju ostavljaju na terenu za promociju naše zemlje. Zato je srce puno, zato je svaki uspjeh kao Lovćen veliki, jer je došao iz čiste emocije i ljubavi prema sportu i zemlji koju predstavljaju", rekao je Čolaković.

Ženska ragbi reprezentacija Crne Gore
foto: Joško Markić

"Njihove plate su ispunjen dres, ponos, kodeksi i nasljeđe koje za sobom ostavljaju i nikada drugačije nijesu plaćene. I na tome im od srca hvala. Čekajući bolja vremena, sa njima i uz njih", poručio je Čolaković.

Bonus video: