Oproštaj legende: Najtrofejnija atletičarka svih vremena završava karijeru

Najtrofejnija američka olimpijka u "kraljici sportova" osvojila je bronzu na 400 metara i zlato u štafeti 4x400 metara na svojim petim Igrama u Tokiju prošle godine

8986 pregleda 1 komentar(a)
Alison Filiks, Foto: Shutterstock
Alison Filiks, Foto: Shutterstock

Amerikanka Alison Filiks (36), jedna od najuspješnijih atletičarki u istoriji, najavila je da će se krajem ove sezone oprostiti od atletike.

Filiks je atletičarka s najviše zlata sa Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava, ima sedam olimpijskih titula i čak 13 svjetskih.

"Atletici sam dala sve što sam imala i prvi put nisam sigurna da još imam što dati. A ko me vidite na stazi ove godine, nadam se da ću s vama podijeliti trenutak, uspomenu i svoju zahvalnost", objavila je na svom Instagramu šampionka na 200 i 400 metara.

Najtrofejnija američka olimpijka u "kraljici sportova" osvojila je bronzu na 400 metara i zlato u štafeti 4x400 metara na svojim petim Igrama u Tokiju prošle godine, nakon što je već potvrdila da će joj to biti posljednje Igre.

Prvu medalju, srebro na 200 metara, osvojila je u Atini 2004.

Filiks se posljednjih godina angažovala u borbi protiv ograničavanja prava zaposlenih majki nakon što je rodila svoju kćerku Kamrin 2018.godine.

U članku za Njujork tajms rekla je da se suočila s smanjenjem plata od sponzora, uključujući "Nike", nakon što je rodila dijete i takmičila se u Tokiju u sprintericama iz vlastite linije "Saysh".

Bonus video: