Naši ragbisti bolji od BiH

Duel u Zenici je uvertira za meč Evropskog kupa nacija protiv Slovačke i Estonije

2695 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Crnogorska ragbi reprezentacija je pobijedila Bosnu i Hercegovinu 26:24 u prijateljskom meču u Zenici.

Bio je to duel u sklopu priprema za predstojeća evropska takmičenja naše selekcije.

Ova pobjeda predstavlja odličnu uvertiru za utakmice Evropskog kupa nacija koje će se odigrati protiv Slovačke u Bratislavi 23. aprila i Estonije 14. maja u Baru.

"Odigrali smo dobru i agresivnu utakmicu, sa mnogo intenziteta. Uradili smo 50 odsto onoga što smo se dogovorili. Očekujem da u narednoj utakmici protiv Slovačke ispunimo najmanje 90 odsto plana da bismo slavili. Mislim da smo na pravom putu, samo je potrebno da vjerujemo u to", rekao je selektor Arijel Radović, argentinski trener crnogorskog porijekla.

Kapiten reprezentacije Boris Mijušković je zadovoljan igrom i očekuje još bolje rezultate.

"Pored same pobjede protiv jake selekcije Bosne i Hercegovine, koja igra u višem rangu takmičenja, posebno raduje odlična timska igra, visok intenzitet i velika požrtvovanost ekipe. Sa ovakvim pristupom i dodatnim uigravanjem vjerujemo da u predstojećem periodu možemo do željenih rezultata", kazao je Mijušković.

Prvi esej (pet bodova) na utakmici postigao je Luka Lučić, dok je Novica Raonić pogodio pretvaranje za dodatna dva poena.

Drugi esej rezultat je odlično odigrane individualne akcija Marko Andrića, a treći esej je postigao Dušan Vučićević, nakon što je Damjan Čelebića probio odbranu bosanske reprezentacije.

Dodatna dva poena iz pretvaranja pogodio je Andrić.

Kasnije je Lučić postigao i četvrti sej nakon "pick and go", a Andrić pretvorio za dva boda koja i odlučuju protivnika.

Bonus video: