Đinović na meč od evropske medalje, Šarčević boksuje popodne

Crnogorski reprezentativac Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u boksu za mlade

2440 pregleda 113 reakcija 0 komentar(a)
Đinović ubjedljiv i protiv sajjnog Družge, Foto: Mina
Đinović ubjedljiv i protiv sajjnog Družge, Foto: Mina

Crnogorski reprezentativac Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u boksu za mlade, pošto je u Sofiji upravo slavio protiv Poljaka Mikea Družge,

Jednoglasno na svih pet lista bokser BK Zlatičanin do 60 kilograma, Đinović, došao je do prilike da pobjedom u četvrtfinalu obezbijedi medalju.

Poljak je imao gromoglasnu podršku, ali je Đinović skratio distancu, razorno udarao i išao naprijed. To je njegova druga pobjeda nakon što je u uvodnoj borbi u Sofiji nakon 10 sekundi nokautirao Litvanca Paulisa Bublisa.

Protivnik u meču za polufinale i medalju, u utorak, biće mu Erik Israielijan iz Jermenije, koji je prekidom u drugoj rundi pobijedio Rumuna Florina Kamena.

U popodnevnom programu boksuje MIrko Šarčević, a njegov rival u kategoriji do 71 kilogram je Šveđanin Sigfrid Džonatan Jonson.

Evropski juniorski viceprvak Šarčević, bokser Bijelog Polja, u prvom kolu je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Izraelca Jirisa Sijela 5:0.

U osmini finala nastup je juče završio Filip Božović u kategoriji do 54 kilograma, porazom od Poljaka Nikodema Šafarža 5:0.

Na šampionatu u Sofiji boksuje više od 400 takmičara iz 40 država

Bonus video: