novi atletski biser ak tara

Vesna Kljajević crnogorska uzdanica u Jerusalimu

Atletičarka Tare Vesna Kljajević jedina prebacila normu za Evropsko prvenstvo mlađih juniorki u Izraelu

4307 pregleda 340 reakcija 5 komentar(a)
Vjeruje da treningom može do najvećih medalja, Foto: AK Tara
Vjeruje da treningom može do najvećih medalja, Foto: AK Tara

Niska uspjeha atletskog kluba Tara, u Mojkovcu ove godine očekuju da bude duža. U Vesnu Kljajević biće uprte oči ne samo klupske već i crnogorske atletike, pošto je 16-godišnja bacačica kugle jedina naša uzdanica sa normom za Evropsko prvenstvo u Jerusalimu.

Atletičarka Tare je za Evropsko prvenstvo u uzrastu mlađih juniorki ove godine u Izraelu bacila normu još prije godinu u Baru, hicem od 14,31 metar imala je drugi rezultat u svijetu u svom godištu.

Normu je sa impresivnih 14,49 metara popravila ove sezone na istom mjestu.

"Nadam se dobrom rezultatu, uprkos školskim obavezama treniram dva puta dnevno, a naporan trening na snazi i tehnici ne pada mi teško, pošto volim rad u klubu sa trenerima Markom i Danilom Ristićem", kazala je Kljajević.

Ona je zasluženo prošle sezone pobijedila u izboru za najbolju atletičarku u svom uzrastu u Crnoj Gori.

"Vesna je veliki radnik i izuzetno je talentovana. Pokazala je to rezultatima, jer među 10 je najboljih na svijetu prema tablicama IAAF-a. Očekujemo da će uskoro biti još takmičara sa normama, pošto klub napreduje i prepoznat je u sufinansiranju od SO Mojkovac. Naravno, nadamo se da ćemo se naći i u planovima državne pomoći za razvoj sporta", kazao je Danilo Ristić.

Njegov otac, profesor Marko, osnivač kluba prepoznat je po evropskim i svjetskim juniorskim šampionima i medaljama, olimpijskim normama koje su osvajali atletičari i atletičarke ponikli u Tari..

"Važan je talenat, Vesna ga nesumnjivo ima, ali je bitnija disciplina i volja da se izdrže naporni treninzi. Ukoliko nastavi da u kontinuitetu tako vrijedno radi siguran sam i u uspjehe u seniroskoj konkurenciji. Bitna je ta sportska želja da se bude najbolji. Srećni smo što opet imamo nevjerovatno talentovanu generaciju - djecu koaj vole da treniraju i napreduju. To je znak da će uskoro biti novih značajnih rezultata, ispunjenih normi za najveća takmičenja", naglasio je profesor Marko Ristić.

Hitac za normu prošle godine u Baru: