Od mržnje do poštovanja: Lekler i Ferstapen su dugogodišnji rivali

Naredna, četvrta trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju od 15 časova u Italiji, za Veliku nagradu Emilije Romanje

9718 pregleda 0 komentar(a)
Maks Ferstapen, Foto: REUTERS
Maks Ferstapen, Foto: REUTERS

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da su se on i rival iz Red Bula u Formuli 1 Maks Ferstapen "u jednom trenutku mrzjeli kada su bili mlađi", pošto su bili veliki protivnici u kartingu.

Njihov rivalitet nastavio se i u šampionatu Formule 1, gdje je poslije tri trke ove sezone Lekler prvi sa 71 bodom, a Ferstapen, aktuelni šampion, zauzima šesto mjesto sa 25.

"Biće vrlo tijesno. Uvijek je bilo tijesno. U kartingu, bilo je ili on ili ja i zbog toga smo se u jednom trenutku mrzjeli, pošto se vrlo često nije sve završavalo na najbolji način", rekao je Lekler.

Ferstapen nije završio dvije trke zbog problema sa bolidom, ali su obojica dominirali od početka sezone i očekuje se da će biti glavni konkurenti za titulu.

Holandski vozač je imao niz kontroverznih situacija u prošlogodišnjoj borbi za titulu sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, ali se ove sezone čisto bori sa Leklerom i obojica su pokazali međusobno poštovanje.

"U kojim djelovima smo jači ili nismo kao vozači - ne znam. Imamo dva vrlo različita stila vožnje. Jednom će jedan da pobijedi, a drugog dana drugi, ali sviđa mi se to", naveo je Lekler.

Ferstapen je rekao da nije promijenio pristup i stil ove sezone.

"Trkam se isto kao i uvek pošto sam to ja. Svako je drugačiji kada se brani i napada, a do sada smo se Šarl i ja dobro trkali pošto znamo gdje želimo bolid i koliko mjesta je potrebno da ostavimo jedan drugome. To dobro radi za obojicu. I Šarl je agresivan, takođe, a to se jasno može vidjeti. Imamo lijepe bitke, ali u njima nema kontakta", naveo je on.

Naredna, četvrta trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju od 15 časova u Italiji, za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Bonus video: